Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggs: Det var en drömdag

Ryan Giggs fick en fantastisk debut som manager då hans lag gjorde processen kort med Norwich och vann med 4-0. Efter matchen var managern, som pratade med MUTV och Sky Sports, förstås mycket nöjd.

“Jag njöt av det. Ni vet, 4-0, det var en drömdag för oss. Och, yeah, väldigt nöjd med prestationen,” sa Giggs efter matchen.

“Jag var nervös, men så fort som jag kom ut ur tunneln så var mottagandet jag fick, ledarstaben fick och spelarna fick briljant. Jag måste tacka supportrarna eftersom det inte har varit en enkel vecka, men jag kände mig tre meter lång.”

Allt gick emellertid inte enligt instruktionerna och den ny managern var inte nöjd med spelet i den första halvleken.

“Vi såg ut att göra mål och skapa chanser. I första halvlek var vi lite långsamma. Jag påminde dem om att tempot behövde vara lite högre, vi behövde vara lite snabbare. Och de reagerade bra på det.

“De är alla bra spelare och alla av oss har svikit oss själva det här året. Vi har inte spelat på den nivå vi är kapabla att göra den här säsongen, men vi gjorde det idag.

“Det kan inte bara vara för en match, det måste vara längre än så. Varje gång du spelar för Manchester United måste du hålla den standarden. Standarden som de satte idag måste de hålla mot Sunderland.”

Spelarkarriären är inte slut

Giggs säger att han bara funderar på vad som kommer att hända under resten av säsongen.

“Jag tänker bara på de här tre matcherna. Det har tagit så mycket kraft av mig den här veckan att jag egentligen inte har tänkt på framtiden. Mitt jobb nu är att vara redo för Sunderland. De har bara sagt till mig att jag har det här jobbet i fyra matcher. En är avklarad, tre är kvar och det är där min koncentration är. Jag kommer att göra jobbet till min bästa förmåga och efteråt får vi se vad som händer.”

Giggs valde att inte ge sig själv en plats i truppen igår, men han säger att han kommer att vara tillbaka på planen.

“Jag har inte haft tid att träna den här veckan, så jag hade inte energi [för att spela]. Jag kommer att börja träna på måndag. Jag visste att förra veckan skulle vara hektisk, men jag kommer att komma tillbaka till planen och jag kan inte vänta för att vara ärlig.”

Besviken Mata visade klass

Både innan och efter matchen pratade Giggs om att det var tufft att tvingas peta spelare.

“Okej, jag är tillfällig manager men jag är också deras lagkamrat och att lämna de utanför laget var tufft.”

De petade spelarna fick veta det individuellt.

“Jag berättade det för dem individuellt innan matchen. Några av dem var besvikna och det med rätta. Men de tjurade inte, du såg responsen från Juan.[…]

“Jag sa innan matchen att jag kunde ha spelat två lag, eftersom responsen från spelarna har varit briljant. Jag litar på dem alla. Det var väldigt svårt att välja laget, men Rio och Nemanja har erfarenheten, liksom Patrice. Jag ville ha erfarenhet i laget eftersom jag visste att det skulle vara en emotionellt laddad dag, och att det inte skulle gå exakt som vi ville. Norwich kämpar för sina liv, jag känner de här spelarna och de gjorde mig inte besviken.”

Den största skrällen var förmodligen att Juan Mata inte fick plats i startelvan men om Mata var besviken var det inget som märktes då han blev inbytt när det återstod en halvtimme.

“[Mata] var besviken och jag förväntade mig det. Det skulle vara konstigt om han inte var det, men han visade bara klassen han har både som en spelare och som ett proffs. Han stod för en halvtimmes mästarklass. Han var briljant och jag var väldigt glad för hans skull eftersom det inte är enkelt eftersom han har en sådan stor prislapp.

“Att inte starta matchen var en besvikelse för honom och jag är väldigt glad att han kom in och gjorde ett sådant avtryck.”


Källor: Skysports.com, Manutd.com