Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryan Giggs slutar som spelare

Efter 963 matcher, 168 mål och 34 titlar slutar Ryan Giggs som spelare i Manchester United. Hans tid i klubben är dock inte över då han nästa säsong kommer att arbeta som assisterande manager till Louis van Gaal.

Ryan Giggs är utan någon som helst tvekan en av de absolut största, inte bara i Manchester United utan i fotbollsvärlden. Han har en meritlista som få kan mäta sig med.

I ett öppet brev på Manutd.com skriver Ryan Giggs:

Idag är en fantastisk dag för Manchester United. Det är fantastiskt att anställa Louis van Gaal och låt mig börja med att berätta för er hur glad jag är att få arbeta med någon av hans kaliber. Hans meriter kan mäta sig med vem som helst och jag är säker på att klubben kommer att blomstra under hans ledarskap under de kommande åren.

Jag skulle också vilja ta den här möjligheten att annonsera att jag slutar som spelare och ger mig ut på ett nytt och spännande kapitel i mitt liv, som assisterande manager i Manchester United. Jag är ofantligt stolt, ärad och lycklig att ha representerat den största klubben i världen 963 gånger och Wales 64 gånger. Min dröm var alltid att spela för Manchester United, och även om det gör mig ledsen att veta att jag inte kommer att ta på mig en Unitedtröja igen som en spelare, har jag varit lyckosam nog att ha upplevt den drömmen och spelat med några av de bästa spelarna i världen, arbetat under en enastående manager i Sir Alex Ferguson, och mest av allt, spelat för de bästa fansen i världsfotbollen. Jag har alltid känt och uppskattat ert stöd.

Jag skulle också vilja ge ett stort tack till ledarstaben och de stödjande människor vi har och har haft i Manchester United under åren. Jag skulle inte ha uppnått den framgång jag har utan er fortsatta hängivenhet och förpliktelse för att skapa den bästa omgivningen för att ge spelarna möjligheten att blomstra. Jag skulle inte ha vunnit 34 titlar i min karriär utan er. Jag skulle också vilja säga ett speciellt tack till mina vänner och min familj för all er kärlek och allt stöd.

För mig är den här dagen ett nytt kapitel fyllt med många känslor – enorm stolthet, sorg, men mest av allt, spänning inför framtiden. Uniteds fans hoppas jag kommer att dela och upprepa min tro på att klubben, ledningen och ägarna gör allting de kan för att ta tillbaka den här klubben dit den hör hemma, och jag hoppas att vara där under varje steg på vägen. Till de bästa supportrarna i världsfotbollen, tack, jag har älskat att varenda minut av att spela för er och att representera den största och bästa klubben i världen.

Vi ses nästa säsong.

Ryan Giggs

Uniteds vice verkställande ordförande Ed Woodward kommenterade också Ryan Giggs:

Ryan Giggs har varit en av de bästa spelarna någonsin att bära Manchester Uniteds röda tröja. Det han har uppnått kommer aldrig att göras om i den engelska fotbollen.

På det sättet han spelade var han förkroppslingen av en Manchester United-spelare – snabb, skicklig, underhållande och besluten att vinna genom att spela rolig fotboll. Hans utveckling från det berömda Class of ’92 till den mest dekorerade spelaren i den här eller någon klubbs historia handlar om hårt arbete, förmåga och attityd.

Han är i början på ett spännande nytt kapitel i sitt och klubbens liv, men nu är det rätta tillfället att reflektera över bragden av den bästa brittiska spelaren under de senaste 25 åren.


Giggs, Giggs will tear you apart again.


Källa: Manutd.com