Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tre nya år för Valencia

Manchester United har idag annonserat att Antonio Valencia har skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben, med en option om att förlänga till 2018.

Antonio Valencia har hunnit göra 191 matcher och 21 mål för Manchester United sedan han kom till klubben sommaren 2009. Under sin tid i klubben har han vunnit Premier League två gånger och ligacupen en gång. Han hade ett år kvar på sitt gamla avtal.

Dagens nyhet kom som en överraskning, då den inte har föregåtts av någon spekulation alls.

Valencias kontraktsförlängning är den första spelaraffären som United har gjort sedan Louis van Gaal skrev på som manager. Van Gaal är som bekant upptagen med det holländska landslaget i VM, varför assisterande manager Ryan Giggs fick kommentera nyheten:

Antonio är en väldigt kraftfull spelare med fantastiskt fart och mångsidighet. Han är väldigt professionell i sitt sätt att ta sig an träning och jag är belåten att han har bundit sin framtid till klubben.

Antonio Valencia var förstås också nöjd:

Min tid i Manchester United har varit som en dröm som blir sann. Att vara den första ecuadorianska spelaren att vinna engelska Premier League var ett stolt ögonblick för mig och mitt land.

Jag är så glad att ha skrivit på ett nytt avtal och ser fram emot att arbeta med Louis van Gaal. Det är en fantastisk lagkänsla i klubben och vi är alla beslutna att ta oss tillbaka till vinnande vägar.

Valencia har mestadels spelat högerytter sedan han kom till klubben. Vid några tillfällen har han också vikarierat som högerback. Det blir intressant att se hur Louis van Gaal har tänkt att använda sig av Valencia. Spelaren skulle passa utmärkt på högerkanten i det 5-3-2-system som Van Gaal just nu använder i landslaget, men det är nog inte så troligt att det systemet kommer att användas i United. Van Gaal gillar traditionella och hårt arbetande yttrar, så Valencia borde vara en spelare som han uppskattar.

Det framgår inte huruvida optionen för det fjärde året kan aktiveras av spelaren, klubben eller av båda parterna.


Källa: Manutd.com