Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Internazionale 0-0 [5-3 straffar]

Manchester United besegrade Inter på straffar i International Champions Cup och tog ett ordentligt kliv mot final i turneringen. United hade de bästa chanserna under den mållösa matchen och i den efterföljande straffläggningen satte man fem straffar av fem.

Det mållösa resultatet indikerar kanske att det var en trist tillställning men det bedrar en aning. Det var en småtrevlig, och stundom känslofylld, träningsmatch. Uniteds trainer-coach Louis van Gaal var också nöjd efter matchen.

Jag är väldigt nöjd. Jag tycker att vi spelade vår klart bästa match i sekvensen av tre. De hade bara ett skott på vårt mål och det var en gåva från domaren. Men jag tycker att vi också skapade sex eller sju chanser, så då är det sju mot ett,” kommenterade Van Gaal efter matchen.

Jag var väldigt nöjd med vårt bollinnehav, det var mycket bättre än i de tidigare matcherna. Jag tycker också att positionerna täcktes bättre. Så ikväll var jag väldigt nöjd med prestationen från mina spelare, både i första och i andra halvlek.

Van Gaal matchade en förhållandevis väntad elva den här gången. Lindegaard stod i mål medan de tre erfarna backarna, Jones, Evans och Smalling startade i backlinjen. Trots att Van Gaal inför matchen sagt att Smalling skulle spela hela matchen var det istället Evans som kom till spel i den andra halvleken då Blackett och Michael Keane blev inbytta.

Efter att ha vilat helt mot Roma var Darren Fletcher tillbaka i startelvan. Precis som mot LA Galaxy spelade han hela matchen och han bar också kaptensbindeln även i den här matchen. Fletcher hade Herrera bredvid sig i den första halvleken och duon gör utgör ett fungerande mittfältspar. Fletcher bidrar med lugn och positionssäkerhet medan Herrera fyller på med energi och kreativitet. Herrera står återigen för en insats som lovar gott inför framtiden.

Young och Valencia startade som vingbackar. Valencia stod inte för någon imponerande insats och drog som så ofta på sig en varning för en onödigt hård satsning. I rollen som vingback kommer det att hagla kort över Valencia. Han bidrar heller inte med överdrivet mycket offensivt och när han dessutom ger bort hörnor hellre än att sparka boll med vänsterfoten blir det tröttsamt.

Så ofta utskällde, inte minst av undertecknad, Ashley Young sköter sig bättre, även om inte på något sätt glänser. Young spelade hela matchen, till vänster i första halvlek och till höger i andra.

Luke Shaw kom in i andra halvlek, vilket inte var planerat. Shaw tränade hårt på morgonen och skulle egentligen ha vilat men då Reece James drog på sig en liten skada valde Shaw att ta chansen att spela. “Luke gjorde det väldigt bra,” kommenterade Van Gaal.

Offensivt startade Van Gaal med Mata, Rooney och Welbeck för tredje matchen i rad. Trion var inblandad i matchens bästa anfall i slutet av den första halvleken men en serie av fina passningar förstördes när Mata sökte ett svårt inspel istället för att gå på eget avslut.

Wilfried Zaha fick sina första minuter på turnén då han kom in som anfallare i andra halvlek. Han hann visa att han har talang, även om han kunde ha gjort det bättre i avslutningsskedet. Vid ett tillfälle plockade Nemanja Vidic bollen av honom nästan löjligt enkelt, men det kanske säger mer om Uniteds förre lagkapten än om Zaha. Den nya formationen är dock synnerligen problematisk för Zaha, som har en hel del spelare framför sig i rangordningen.

En som möjligen inte är före Zaha är Nani som var direkt dålig. Nani fick dessutom uppleva förödmjukelsen att bli utbytt som inhoppare.

Om situationen är dyster för Zaha och Nani så är det möjligt att Shinji Kagawa har fått en chans av Van Gaal. Efter att ha spelat på mittfältet två matcher fick japanen chansen i sin föredragna position då han ersatte Mata. “Han gjorde det mycket bättre än i de två tidigare matcherna,” sa Van Gaal.

David de Gea gjorde en strålande enhandsräddning på en feldömd frispark. Van Gaal var inte alls nöjd med domaren (som var bedrövlig, med åtskilliga märkliga domslut), just då. Några minuter dessförinnan hade Cleverley blivit fälld i straffområdet utan åtgärd. Cleverley hade själv en bra chans och var betydligt bättre än mot Roma.

Jones var nära att ge United ledningen på en hörna, tidigt i matchen, men målvakten kunde rädda vid stolproten.

Men Inter höll ut och tvingade fram en straffläggning. Där var United dock väldigt säkra. United inledde och tog ledningen genom Young. Inter kvitterade och gjorde det även när Hernandez och Cleverley sparkat in bollen i mål. Efter att Kagawa placerat in 4-3 missade dock Andreolli, då han drog bollen i underkanten på ribban. Därmed fick lagkapten Fletcher chansen att avgöra och han gjorde inget misstag.

Träningsmatcher må vara träningsmatcher men Unitedspelarnas reaktion efter segern visade att man inte tog lättsamt på uppgiften. Det gör inte trainer-coach Van Gaal heller.

Vi tränade på straffar igår, och också på sekvensen. Det är därför De Gea var vår målvakt i andra halvlek, eftersom han är bäst av de fyra på straffar. Fletcher träffade stolpen på träning så det är också lite tur, men vi förtjänade segern.

Matchinformation

Manchester United 0
Internazionale 0
United vann 5-3 på straffar.
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Onsdagen den 30 juli 2014, 01.30
Plats: Jack Kent Cooke Stadium, Landover, Maryland
Publik: 61 238
Domare:

Matchhändelser

16ANTONIO VALENCIA
88MARCO ANDREOLLI

Manchester United

Lindegaard
Jones, Smalling, Evans
Valencia, Fletcher, Herrera, Young
Mata
Rooney, Welbeck

De Gea för Lindegaard (46)
M Keane för Smalling (46)
Blackett för Jones (46)
Shaw för Valencia (46)
Cleverley för Herrera (46)
Kagawa för Mata (46)
Zaha för Welbeck (46)
Nani för Rooney (46)
Hernandez för Nani (77)

Avbytare: Amos, Johnstone, James, Lingard, W Keane

Internazionale

Handanovic
Ranocchia, Vidic, Juan Jesus
D’Ambrosio, Jonathan, Kuzmanovic, Krhin, Dodo
Botta, Icardi

M’Vila för Krhin (46)
Carrizo för Handanovic (63)
Laxalt för Dodo (63)
Nagatomo för Kuzmanovic (63)
Taider för Botta (63)
Andreolli för Vidic (72)

Avbytare:

Straffläggningen

UNITEDINTER
YOUNG 1-0
1-1 Guarin
HERNANDEZ 2-1
2-2 M’Vila
CLEVERLEY 3-2
3-3 Taider
KAGAWA 4-3
4-3 Andreolli
FLETCHER 5-3
Res med oss till Manchester!