Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 spelade oavgjort på Anfield

United kom tillbaka från underläge och fixade till slut en poäng på Anfield. Tom Lawrence gjorde Uniteds enda mål i matchen efter fint förarbete från James Weir.

Matchen inleddes intensivt med hårt spel och många fula närkamper. Vad gäller målmöjligheter var McNair närmast efter en frispark från Andreas Pereira men McNair missade otroligt nog från nära håll och 0-0 stod sig till paus.

Det hårda spelet fortsatte i andra halvlek och hade det varit en riktig domare så hade vi fått se både en och två utvisningar. Nu blir det tillsägelser och ibland för riktigt fula saker drar domaren skamset upp det gula kortet. Han vill ju inte förstöra ungdomsmatcher!

Liverpool inledde den den andra halvleken bättre och United gav bort många dumma frisparkar och till slut straffade det sig när Uniteds målvakt Joel Pereira gjorde sitt första lilla misstag i matchen när han tar ett steg åt fel håll på frisparken och släpper in den i sitt hörn, även om han är nära att rädda den så är frisparken för hårt slagen.

United kvitterar dock tämligen omgående efter fint samspel mellan Harrop och Weir tar den sistnämnda in sig i straffområdet och slår ett inspel som Lawrence möter och gör inget misstag från nära håll.

United drar på sig ännu en frispark nära mål och Liverpool slår en snabb frispark medan Unitedspelarna protesterar och en Liverpoolspelare får friläge men Pereira är iskall i målet och väntar ut anfallaren som försöker runda honom och Pereira kan till slut avstyra till hörna. Högklassigt målvaktsingripande.

Sett över 90 minuter är resultatet rättvist. United var snäppet bättre i första halvlek medan Liverpool var snäppet bättre i andra halvlek. Bra i United var Tom Thorpe som var stabil och Andreas Pereira som på offensivt mittfält var inblandad i många fina kombinationer. United saknade dock en riktig striker och fick ingen riktig tyngd eller ett tydligt djupledshot. Annars var målvakten Joel Pereira Uniteds främste spelare och var väldigt säker matchen igenom och räddade United med några riktigt bra räddningar.

Sämst i matchen var Uniteds disciplin och med en riktig domare hade man fått åtminstone två utvisningar. När United spelade U19 Champions League ifjol kunde man inte hantera att domaren dömde efter en regelbok och fick därför ett flertal utvisningar emot sig under turneringen.

Liverpool – Manchester United 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Lawrence (68)
United: J.Pereira – McNair, Thorpe, Vermijl – Janko, Pearson, Rothwell, Harrop, C.Evans (Weir 55) – A.Pereira – Lawrence