Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens och bilder: Di Maria presenterades

Angel Di Maria presenterades idag som Manchester United-spelare på en presskonferens. United meddelade också att Di Maria kommer att spela i nummer 7 i United.

Jag är väldigt glad att spela för United,” sa Di Maria. “Jag gillar laget och jag ville komma hit trots att de inte spelar i Champions League. Jag tror att jag kan hjälpa och jobba bra med laget.

Jag är väldigt glad att managern har valt mig för att komma hit. United har redan vunnit många troféer och är ett väldigt stort lag. Jag kommer för att hjälpa laget att höja sitt spel och också bli ett viktigt lag igen. Jag vill vinna många troféer.

Vilken position han får spelar ingen större roll: “Det beror på mister, var han vill placera mig och var han vill att jag ska spela. Jag har kommit hit för att arbeta för laget och jag är beredd att spela i vilken position som helst.

Att han är Uniteds rekordvärvning bryr han sig inte om: “Det spelar ingen roll för mig. Att 60 miljoner har betalats för mig är något som klubbarnas ordföranden diskuterar och förhandlar om. Jag måste arbeta för klubben och göra mitt bästa för Manchester United.

Di Maria fick sällskap att Louis van Gaal på presskonferensen.

Jag är väldigt glad att vi har en sådan klasspelare i vårt lag,” säger Van Gaal. “Du har många klasspelare, men för mig är det viktigt att han är en lagspelare. Det är vad jag gillar med Di Maria, inte bara hans klass.

Han kan accelerera spelet för oss, men han kan också spela för lagets bästa. Det är därför vi har valt den här spelaren och jag hoppas att han ska ge oss bra resultat. Men vi kan inte förvänta oss efter två dagars träning att han är miraklet, vilket är vad jag redan har sagt. Du måste arbeta för miraklet och han vet det.

Han passar in i vår filosofi. Det han kan göra mer för att passa in i vår filosofi är att jag kan ändra systemet med honom och kanske ska vi göra det i framtiden, under match eller något sådan, som jag gjorde mot Swansea City. Han spelade i Real Madrid, inte bara som en kantspelare utan också på mittfältet. Det är också en anledning till att vi är övertygade om att han ska lyckas.

Kan Di Maria ge oss magiska ögonblick? “Kanske inte i sina första matcher. Eftersom han har varit med oss i två dagar och jag tycker, inte bara måste han anpassa sig till lagets kvalitet men laget måste anpassa sig till hans kvaliteter. Men jag tror att han kommer att vara en spelare som supportrarna kan njuta av och det är också en anledning till att vi har valt honom.

När du ser hans svar på presskonferensen är han en väldigt anspråkslös kille och han vill arbeta. Det kommer fram i varje mening. Han spelade 52 matcher och gjorde 22 assist. Hur många spelare kan säga det? 22 assist! Sedan är han också en väldigt social människa och, i fotbollsvärlden, det är inte alltid fallet.

Fler nyförvärv och spelarförluster att vänta

Van Gaal fick också chansen att svara på frågor om hur lagbygget går.

Jag kan inte säga något om det, eftersom det kommer att höja priset. Klubben ska komma, som nu med Di Maria, och annonsera det när tiden är rätt. Vi kan inte reagera på varje rykte.

Också, spelare ska lämna under tiden. Jag hade en konversation med spelarna efter lunch och jag sa, efter den här helgen ska vi kanske ha en ny grupp. Spelare kommer att lämna och andra kommer in. Vi får vänta och se.

Nu, jag har också bedömt alla spelarna. Efter det kan jag göra mina bedömningar och, givetvis, vi vet redan på förhand vilka spelare vi vill ha. Ibland kan du få dem och ibland inte. Det beror på klubben, mer på klubben än spelarna eftersom spelarna vill komma.

Van Gaal sa också att United nu har tio spelare på skadelistan, men att de flesta ska kunna vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Han säger att Marcos Rojo arbetar på att få klart med sitt arbetstillstånd. Detta var inga problem för Di Maria som har ett italienskt pass.


Källa: Manutd.com