Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Burnley – Manchester United

Krislaget Manchester United åker till Burnley för match på Turf Moor i Premier Leagues tredje omgång. United är i stort segerbehov efter en usel säsongsstart och kommer till spel med rekordvärvningen Angel Di Maria i truppen. Hemmalaget Burnley sitter i samma sits, nykomlingen ligger näst sist i ligan och är, liksom United, utslagna ur ligacupen.

Matchen är omgångens första, således är det avspark 13.45 som gäller. Matchen kan ses på Viasat Fotboll och Viaplay.

Manchester United

Efter förlust mot Swansea i premiären och oavgjort mot Sunderland i omgång två blev det flera resor värre då United i veckan åkte till Milton Keynes och blev förnedrade av League One-laget MK Dons i ligacupens andra omgång. Mot Burnley behöver United en seger för att få åtminstone lite arbetsro inför landslagsuppehållet. När Premier League sedan återvänder den 13 september är det möjligt att Uniteds trupp är avsevärt förändrad, jämfört med situationen idag.

Inför morgondagens match handlar mycket om Angel Di Maria. Går han in i startelvan direkt? Vilken position får han i så fall?

Möjligen får vi en ledtråd på Louis van Gaals presskonferens senare idag. Där får vi förmodligen också besked kring Marcos Rojo, vars arbetstillstånd har dröjt oväntat länge. För att Rojo ska kunna spela mot Burnley krävs det att han registrerades senast 13.00 idag, men United har ännu inte kommunicerat ifall man lyckades med detta. För Di Maria var arbetstillståndet oproblematiskt, då han har ett italienskt pass.

I övrigt har United fortsatt en skadefylld trupp. Alternativen på det centrala mittfältet begränsas egentligen till Fletcher och Cleverley, som lyckades så dåligt mot Sunderland. Lösningen kan möjligen – förhoppningsvis – vara att Di Maria går in bredvid Fletcher. Herrera förväntas inte kunna spela.

I backlinjen är det osäkert kring Smalling, som utgick skadad mot Sunderland. Evans var förvisso usel mot MK Dons men lär få spela i brist på andra alternativ. Jag utgår från att Van Gaal inleder med 3-4-1-2. Jones kommer givetvis att starta. Om Smalling inte är spelklar får Blackett, som har skött sig hyfsat hittills, en ny chans.

Som vingbackar är det åter upplagt för Young och Valencia. Rojo skulle kunna vara ett alternativ till vänster om han är spelklar. Även Blackett känns spontant som ett bättre alternativ än Young, men Van Gaal tycks inte vilja använda Blackett i en kantroll. Rafaels status är oklar, men han skulle kunna vara ett alternativ till höger.

Offensivt lär det bli Mata, Rooney och Van Persie på nytt, även om den trion känns långsam.

Möjlig startelva (3-4-1-2): De Gea; Jones, Evans, Blackett; Valencia, Fletcher, Di Maria, Young; Mata; Rooney, Van Persie

Burnley

Burnley går in i matchen efter att ha inlett ligaspelet med förluster mot Chelsea (hemma) och Swansea (borta). De åkte sedan till Sheffield för cupmatch mot Wednesday och fick vända hem med svansen mellan benen. Det är enkelt att börja prata om kris, men Burnley borde ha varit inställda på att man skulle kunna stå på noll poäng efter tre ligamatcher. Efter landslagsuppehållet ser spelprogrammet lättare ut för Burnley, med matcher mot Crystal Palace, Sunderland, West Brom, Leicester och West Ham.

I de två första omgångarna startade de med samma elva spelare och utgångstipset är att samma elva spelare får chansen igen. Mot Sheffield Wednesday vilade man en del spelare.

Två av lagets spelare är fostrade i United, målvakten Tom Heaton och mittfältaren David Jones. Båda lär ingå i startelvan. I övrigt är det ett lag utan speciellt meriterade spelare. där Matthew Taylor, som kom från West Ham på fri transfer, nog är det mest notabla namnet.

De har en gynnsam skadesituation, bara Dummigan och Vokes finns på skadelistan. Däremot är den finansiella situationen inte lika bra och förstärkningarna i sommar har varit på fri transfer eller för obetydliga summor.

Managern Sean Dyche vill gärna förstärka laget ytterligare, men medger att det är svårt: “Vi är i en position där vi försöker ta in spelare. […] Det är en ännu större utmaning när du inte har en massiv checkbok. […] Vi har inte det så vi försöker göra våra affärer smart och korrekt och det tar tid att göra det.

Han gör inte mycket av Uniteds prekära situation utan fokuserar hellre på sitt eget lag:

Mycket sägs om Manchester Uniteds situation för tillfället, men jag ser fortfarande en laguppställning med några absolut fantastiska spelare, så det är fortfarande en stor utmaning för oss. […] För mig är det viktigare att fokusera på vad vi handlar om. Det är rätt att säga att Chelsea var för bra för oss den kvällen och ibland måste du hålla upp dina händer. Vad gäller Swansea kände jag att vi kunde ha fått något från den matchen. Nu är det Manchester United och atmosfären kommer att vara fantastisk.

Möjlig startelva (4-4-1-1): Heaton; Trippier, Duff, Shackell, Mee; Arfield, Marney, Jones, Taylor; Ings; Jutkiewicz

Historik

Det finns bara 14 klubbar (13 efter den här säsongen, om vi inte får möta Bolton i FA-cupen) som United har mött oftare än Burnley. Detta känns märkligt, med tanke på att klubbarna bara möttes tre gånger under Sir Alex Fergusons tid i United.

Det senaste mötet i Burnley minns vi alldeles för väl, då Burnley vann med 1-0. Då liksom nu var det i början av en säsong och då liksom nu var Burnley nykomlingar i Premier League. Men den här gången vet vi i alla fall att Michael Carrick inte kommer att bomma en straff.

Den gången hade United sålt en världsstjärna till Real Madrid, nu är det tvärtom.

Matchinformation

Burnley
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 30 augusti 2014, 13.45
Plats: Turf Moor, Burnley
Domare: Chris Foy
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (vrist, september/oktober), Fellaini (fot, inget datum), Herrera (fot, inget datum), Kagawa (hjärnskakning, inget datum), Lingard (skadad, inget datum), Shaw (hamstring, mitten september)
Tveksamma Rafael (ljumske), Rojo (arbetstillstånd), Smalling (ljumske)
Avstängda
Position 13:e | 0-1-1 | 2-3 | 1
Bästa målskytt Rooney, Mata (1)
Disciplin 4 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 26/8 MK Dons (B, LC) 0-4
O 24/8 Sunderland (B, PL) 1-1
F 16/8 Swansea (H, PL) 1-2
V 12/8 Valencia (H, TR) 2-1
V 5/8 Liverpool (N, TR) 3-1
V 2/8 Real Madrid (N, TR) 3-1

Burnley

Skador Dummigan (lår, inget datum), Vokes (knä, inget datum)
Tveksamma
Avstängda
Position 19:e | 0-0-2 | 1-4 | 0
Bästa målskytt Arfield (1)
Disciplin 2 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 26/8 Sheffield Wed. (H, LC) 0-1
F 23/8 Swansea (B, PL) 0-1
F 18/8 Chelsea (H, PL) 1-3
V 9/8 Verona (H, TR) 3-1
O 5/8 Celta Vigo (H, TR) 2-2
V 2/8 Blackpool (B, TR) 1-0

United mot Burnley

Totalt 120 57-19-44 209-180
Ligan 104 48-16-40 183-158
Borta 61 21-9-31 77-110
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2010-01-16 (H, PL) 3-0
F 2009-08-19 (B, PL) 0-1
V 2002-12-03 (B, LC) 2-0
V 1984-10-09 (B, LC) 3-0
SENASTE BORTAMATCHER
F 2009-08-19 (B, PL) 0-1
V 2002-12-03 (B, LC) 2-0
V 1984-10-09 (B, LC) 3-0
V 1976-04-19 (B, D1) 1-0

Domare: Chris Foy

M
PL 2014/15 1 2 1 1 1
PL 2013/14 23 63 2 3 9
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »