Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Burnley – Manchester United

United åkte till Burnley och spelade 0-0. Insatsen var inte särdeles bra och därmed blir heller inte betygen speciellt bra. I United var det framför allt nyförvärvet Angel Di Maria och målvakten David de Gea som stod för en bra insats.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

De Gea fick inleda matchen som statist när David Jones drog en frispark i ribban. Någon minut senare fick han rädda Evans efter att denne skänkt bort bollen i eget straffområde. I första halvleken stod De Gea också för en fin utrusning och han gjorde en bra räddning på Jones långskott. Han hade det lugnare i andra halvlek men överlag var det en kompetent insats.

Jonny Evans
4,5

Precis som mot MK Dons tyckte Evans att det var en bra idé att skänka bort bollen i eget straffområde. Han hade fler tillfällen senare under matchen där han agerade nonchalant. Ett märkligt beteende av Evans, som egentligen ska vara vår bollsäkraste försvarare. Om han inte skärper sig ordentligt är han snart i Van Gaals frysbox.

Phil Jones
6

Jones inledde matchen med att skänka bort en frispark då han huvudlöst gick in i en duell. Därefter spelade han upp sig och stod för en godkänd insats.

Tyler Blackett
5

Varnad. Blackett hamnar i en svår situation när han blir ansvarig för Uniteds uppspel. Så ska det förstås inte vara, även om Blackett emellanåt kan slå riktigt fina krossbollar. Han gick bort rejält vid ett tillfälle, då han blev tunnlad på kanten av straffområdet. Överlag tyckte jag att han var darrigare än i sina tidigare matcher. När Rojo, Blind och Shaw är i spel är risken överhängande att Blackett förpassas till periferin, vilket jag kan tycka är lite tråkigt.

Antonio Valencia
5

Man skulle kunna argumentera att Valencia var vår mest aktive spelare offensivt. Mot detta kan man ställa att hans offensivlusta som regel slutade med ett inlägg som fastnade på den första försvararen. I de bästa av världar tillför vingbackarna fart och bredd till anfallen men Valencia ligger som regel för långt bak och då blir det väldigt enkelt att försvara mot honom.

Darren Fletcher
5

Varnad. Fletcher fick ta ett tungt defensivt ansvar. Överlag var han dock tämligen anonym.

Angel Di Maria
7

Utbytt 70. Fart, bredd, finess, mod. Di Maria står för sånt som saknas i det här Unitedlaget. Han kunde ha haft två assist redan efter 20 minuter. Det var en bra debut som hade kunnat vara utmärkt om hans lagkamrater hade varit på bättre spelhumör. Ja, han gick bort sig defensivt vid något tillfälle, men det får vi räkna med – det är en risk man accepterar när man spelar Di Maria på det centrala mittfältet. Han misslyckade också med en del passningar, men det beror ju till stor del på att han slår offensiva och svåra passningar, istället för menlösa tiometerspassningar i sidled som hans nya lagkamrater gillar.

Ashley Young
4,5

Man undrar vad det var för demon som tog Ashley Youngs kropp under besittning där i USA. För dålig offensivt, för dålig defensivt. Ja, för dålig helt enkelt. En annan dag hade han i och för sig vunnit två straffar.

Juan Mata
4,5

Utbytt 87. Långsam och anonym. Han hade förvisso kunnat bli målskytt på nytt – han borde ha blivit det – när Di Maria slog in bollen till honom. Mata missade dock avslutet. Mata blir isolerad i sin roll och när han väl får bollen bjuds han inte på många attraktiva passningsalternativ. Vingbackarna ligger för långt ner och de två anfallarna möter hellre bollen än att leta löpvägar in bakom backlinjen.

Wayne Rooney
4

Kapten Rooney kommer inte överens med Van Persie. Det är säkerligen inget personligt men de har haft två år på sig att lära sig att hitta varandra nu. Det känns som att man kan ge upp detta och leta efter en annan anfallslösning. Helst med någon spelare som gillar att springa i djupled. Det går så långsamt när Mata, Rooney och Van Persie trillar boll. Idag hade Rooney ett enda avslut och det var heller inte så att han skapade chanser åt andra.

Robin van Persie
5

Utbytt 73. Van Persie var ännu mindre involverad i spelet än Rooney, men han hittade åtminstone tre avslutslägen.

Anderson
n/a

Inbytt 70. Di Maria ut, Anderson in. Det bytet alltså. Det är ju helt vansinnigt. Andersons insats sammanfattas bäst av den gången han slog en 50-meterspassning till De Gea.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 73. Bidrog med fart. Bidrog dock inte med målchanser.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 87. Kom in alldeles för sent. Sätt Januzaj och Di Maria på varsin kant och mata dem med boll efter boll och hoppas på bästa. De må vara primitivt, men det är förmodligen mer effektivt än nuvarande anfallssystem.