Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Burnley – Manchester United 0-0

Trots några fina aktioner av Angel Di Maria lyckades Manchester United i går inte ta sin första seger för säsongen i PL. Laget uppträdde energilöst, tempofattigt och helt utan ledarskap. Oavgjort var ett fullt rättvist resultat. Bland annat hade Burnleys Jones ett skott, på frispark, i ribban och Uniteds van Persie missade ett fint läge (efter pass från Di Maria).

I United startade de så hårt kritiserade Young, Fletcher och Valencia på mittfältet. Mata och Di Maria fick därmed förtroendet leverera de offensiva intentionerna. I backlinjen startade Evans istället för den (evigt) skadade Smalling. I anfallet kamperade Rooney tillsammans med RvP.

Efter tre minuters spel skapade Phil Jones, klumpigt, ett frisparksläge till höger om De Gea. Burnleys David Jones slog en bra frispark, vilken träffade ribban till vänster om spanjoren. Uniteds intentioner kom genom Di Maria. Argentinaren stod för en fin aktion när han dribblade fram i banan, men passet till Mata, i djupled, blev alldeles för hårt. Några minuter senare slog Di Maria emellertid en magnifik boll i djupled till RvP. Holländaren stod för en fin löpning, en bra mottagning och ett bra avslut. Målvakten Heaton avvärjde med en fin utrusning. I den första halvleken kunde även Mata ha gett United ledningen, efter pass från Di Maria (till vänster), men snubblade i skottögonblicket. För Burnleys del stod Arfield för de farligaste chanserna. Den farligaste kom då han tunnlade Blackett och bröt in i straffområdet från höger. Det påföljande skottet avvärjdes emellertid av Jones. United uppträdde i det stora hela utan energi och tempo. Valencia och Young var tämligen harmlösa och Rooney (kapten), van Persie och Mata löpte alldeles för lite. Främst de tre senare borde, med en bättre inställning och mer löpvilja, kunna avgöra denna typ av föreställning på egen hand.

I den andra halvleken blev Burnley än mer bestämda att ta den första poängen i PL denna säsong och föll längre ner i planen. United fick mer boll, men lyckades på grund av låg intensitet inte göra något mål. I den 59 minuten var det återigen Di Maria som anföll längs vänsterkanten. Han tog sig med stor vilja förbi högerbacken och lyckades få in bollen i straffområdet. Rooney flickade bollen, vilken till slut hamnade hos RvP. Holländaren, denna dag fel i de flesta situationer, var något sen i timingen och fick i väg ett tamt avslut. Bollen räddades strax innan mållinjen av Marney. Något senare slog Fletcher en fin boll, i djupled, till RvP. Holländarens nick gick över ribban. Under de sista 20 minuterna bytte LvG ut Di Maria (kramp), RvP (energilös) och Mata (skada) mot Anderson (!), Welbeck och Januzaj. De inbytta lyckades tyvärr inte sätta någon prägel på denna trista tillställning. De farligaste målchanserna föll till Rooney (nick vid hörna) och Mata (ett blockerat skott och ett skott över målet).

Totalt sett var detta en erbarmlig insats från United. Främst är det ett lågt tempo och den energilösa inställningen från många spelare som förvånar. Rooney, Mata och RvP uppträder oinspirerat och främst en kapten för United borde visa mer vilja och mana på sina medspelare mer. Att spelare som Valencia, Young och Fletcher inte kan bidra offensivt är känt sedan länge, men för undertecknad är det då ett större ansvar faller till de offensivt mer begåvade spelarna i en sådan här match. I retroperspektiv är det högst förvånande att RvP startar istället för den alltid lika viljestarke Welbeck. Holländaren är ännu inte i form efter sommarens VM i Brasilien. Mata letar uppenbarligen också efter formen, liksom Rooney. Emellertid måste fansen och tränaren LvG med stab kunna kräva mer i inställning. Det positiva är att det finns tio spelare på skadelistan, där en del kanske är åter mot Queens Park Rangers på Old Trafford den 14 september. Det skall även nämnas att Herrera enbart spelat 45 minuter (mot Swansea på OT) och att Rojo, Blind och Shaw fortfarande inte spelat en minut. Vidare visade Di Maria att han kommer att bli en fin tillgång under säsongen. Argentinaren har snabbheten, den tekniska kompetensen och kan spela både centralt samt som ytter.

Matchinformation

Burnley 0
Manchester United 0
Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Lördagen den 30 augusti 2014, 13.45
Plats: Turf Moor, Burnley
Publik: 21 099
Domare: Chris Foy

Matchhändelser

38DARREN FLETCHER
68TYLER BLACKETT
76DEAN MARNEY
90STEVEN REID

Manchester United

De Gea
Jones, Evans, Blackett
Valencia, Fletcher, Di Maria, Young
Mata
Rooney, Van Persie

Anderson för Di Maria (70)
Welbeck för Van Persie (73)
Januzaj för Mata (87)

Avbytare: Amos, Hernandez, James, M Keane

Burnley

Heaton
Trippier, Duff, Shackell, Mee
Arfield, Jones, Marney, Taylor
Ings, Jutkiewicz

Barnes för Ings (78)
Reid för Taylor (88)

Avbytare: Gilks, Ward, Long, Wallace, Sordell

Allt om matchen »