Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: September 2014

Landslagsuppehållet är över och därmed är det läge att sammanfatta hur de Unitedspelare som var på olika landslagsuppdrag skötte sig.

I Europa inleddes kvalet till EM 2016, medan de sydamerikanska lagen fick nöja sig med träningslandskamper.

A-landslag

Totalt var elva olika Unitedspelare, inkluderat utlånade Nani, i aktion för sina respektive landslag.

Argentina (Di Maria, Rojo)

Angel Di Maria var matchens gigant när Argentina bortabesegrade Tyskland med 4-2 i en träningslandskamp. Di Maria stod inledde med att spela fram Aguero till 1-0 efter 20 minuter, då han slog ett läckert inlägg från högerkanten, givetvis med vänsterfoten. Di Maria fortsatte 20 minuter senare då han fångade upp bollen till höger i straffområdet, han vände runt och spelade sedan fram Lamela som placerade in bollen i krysset med en behärskad vänstervolley.

I inledningen av andra halvlek slog Di Maria frisparken som Fernandez nickade in 3-0 på. I matchminut 50 skulle så giganten få göra sitt eget mål. Han vann en löpduell på högerkanten, tog sig in i straffområdet och avslutade genom att läckert chippa över målvakten. Di Maria blev sedan utbytt efter 86 minuter.

Marcos Rojo spelade hela matchen som vänsterback. Liksom Di Maria stod Rojo för en bra insats.

Belgien (Januzaj)

Belgien mötte Australien i en träningsmatch på hemmaplan. Adnan Januzaj inledde på bänken, men ersatte Mirallas efter 62 minuter. Belgien vann med 2-0, det stod 1-0 när Januzaj blev inbytt, men Unitedspelaren var inte delaktig i målet.

Belgien skulle också ha mött Israel i EM-kval men den matchen blev uppskjuten.

Colombia (Falcao)

Colombia mötte Brasilien i en träningsmatch i Miami. Radamel Falcao gjorde landslagscomeback efter sin svåra knäskada. Han inledde på bänken men ersatte James Rodriguez efter 77 minuter. Brasilien vann med 1-0.

England (Jones, Rooney)

England besegrade först Norge i en träningsmatch på Wembley och tog sedan en imponerande seger då man inledde EM-kvalet med att vinna med 2-0 i Schweiz.

Landslagskapten Wayne Rooney startade förstås båda matcherna. Han var dålig mot Norge men var ändå den som gjorde matchen enda mål då han sköt mål på straff. Rooney blev sedan utbytt. Han var betydligt bättre mot Schweiz och var då delaktig i det engelska ledningsmålet, i ett fint anfall där Rooney, Sterling och Welbeck kombinerade. Rooney blev utbytt i slutminuten och kunde från bänken se England kontra in 2-0.

Phil Jones startade båda matcherna som mittback bredvid Cahill. Han spelade hela matchen mot Norge men tvingades byta med en hamstringskada i Schweiz.

Uniteds försäljning av Danny Welbeck har vållat stor debatt. De som inte gillar försäljningen fick vatten på sin kvarn då Welbeck gjorde båda målen mot Schweiz.

Holland (Blind, Van Persie)

Guus Hiddink, Louis van Gaals efterträdare som förbundskapten, fick en dålig start på sejour. Först blev det förlust mot Italien, 2-0, i en träningslandskamp och sedan förlorade Holland mot Tjeckien med 2-1 i EM-kvalet, båda matcherna på bortaplan.

Manchester Uniteds Robin van Persie är fortfarande kapten i Holland och Daley blind fortsätter som ordinarie vänsterback även efter tränarbytet. De båda spelarna startade båda matcherna. Van Persie stod tyvärr inte för några imponerande insatser. Blind var bättre, och slog bland annat inlägget till De Vrijs mål mot Tjeckien.

Portugal (Nani)

Portugal kom till spel utan Cristiano Ronaldo hemma mot Albanien i EM-kvalet. Då gick det som det gick, Albanien tog en skrällseger med 1-0. Nani spelade hela matchen och blev varnad.

Skottland (Fletcher)

Skottland gjorde en mycket bra match då man inledde EM-kvalet mot Tyskland på bortaplan. Nu är ju Skottland dock inte bättre än att det räckte till en hedersam förlust.

Darren Fletcher startade för Skottland. Han blev utbytt efter 58 minuter.

Spanien (De Gea)

David de Gea fick chansen att göra sin första landskamp från start då Spanien mötte Frankrike på bortaplan. Frankrike vann med 1-0 men De Gea skötte sig bra.

Det spekulerades i att De Gea skulle ha tagit över som förstamålvakt i Spanien, och förbundskapten Vicente del Bosque indikerade att valet inte var självklart. När Spanien inledde EM-kvalet hemma mot Makedonien var Casillas emellertid tillbaka i målet. Spanien vann med 5-1.

Ungdomslandslag

Ett flertal Unitedspelare var i aktion för de olika engelska ungdomslandslagen. Jag har letat lite i uppställningarna hos andra ungdomslandslag utan att ha hittat några Unitedspelare. Unitedspelare var också i aktion för Nordirlands U21 och Hollands U17.

England U21 (Blackett, M Keane)

Englands U21-landslag är klara för playoff i EM-kvalet. Det var man redan inför de två avslutande kvalmatcherna, då man mötte Litauen och Moldavien på bortaplan. England vann båda matcherna och gick därmed igenom gruppspelet med nio segrar och en oavgjord.

I United har Tyler Blackett passerat Michael Keane i rangordningen, men i U21-landslaget är det fortfarande Keane som går först. Inför den tillfälliga flytten till Burnley spelade Keane 90 minuter i de två matcherna.

Blackett för göra sin debut i U21-landslaget, då han kom in efter 81 minuter i matchen mot Moldavien.

England U20 (Harrop, Pearson)

Englands U20-landslag vann med 6-0 mot Rumänien i en träningsmatch. Josh Harrop fick ett kort inhopp medan Ben Pearson satt på bänken hela matchen.

England U18 (Mitchell)

Englands U18 mötte Holland två gånger om, båda gångerna på engelsk mark. Det blev två segrar, 4-1 och sedan 3-1. Manchester Uniteds Demetri Mitchell var en av målskyttarna i 4-1-segern då han spelade 66 minuter. I returmötet fick Mitchell nöja sig med ett inhopp i slutskedet.

England U17 (Gribbin)

Callum Gribbin var ensam Unitedrepresentant då U17-landslaget spelade en fyranationersturnering i England i slutet av augusti. England inledde med 1-1 mot Tjeckien, förlorade med 2-1 mot Portugal och vann med 4-3 mot Italien.

Gribbin startade mot Portugal och var inhoppare i de två andra matcherna. Han var delaktig i det engelska 4-2-målet mot Italien.

Nordirland U21 (McNair)

Paddy McNair spelade 82 minuter då Nordirland förlorade med 4-1 hemma mot Serbien i EM-kvalet.
https://twitter.com/0stman/status/509805401051631616

Holland U17 (Fosu-Mensah)

Timothy Fosu-Mensah, som värvades från Ajax på Deadline Day, deltog i Hollands U17-landskamp mot Tyskland. Matchen slutade 3-3.

Övriga spelare

Jonny Evans spelade inte för Nordirland då han var avstängd.

Anders Lindegaard, Juan Mata, Ashley Young och Anderson var inte uttagna.

Rafael da Silva, Ander Herrera och Michael Carrick var skadade, men hade kanske inte varit blivit uttagna ändå.

Luke Shaw, Chris Smalling och Marouane Fellaini missade sina landskamper på grund av skador.


Uppdaterat med information om McNair och Fosu-Mensah.

Res med oss till Manchester!