Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Ham United

Embed from Getty Images

United förlorade som bekant mot nykomlingen Leicester på bortaplan förra helgen. Detta trots att man gjorde hela tre mål framåt. Försvarsspelet i den andra halvleken var boven i dramat och det imponerade, minst sagt, föga. Imorgon är det upp till bevis för de spelare som får förtroendet i backlinjen samt på det defensiva mittfältet när United tar emot Wes Ham, som ju spöade Liverpool med 3-1 senast, hemma på Old Trafford.

Manchester United

United har inte bara defensiva problem ute på planen. Man har också, precis som vanligt, en hel del skadebekymmer i den lagdelen. Phil Jones saknas sedan tidigare och efter matchen mot Leicester/under träningsveckan så har hans kumpaner Evans och Smalling gjort honom sällskap i rehabrummet. När Vidic och Ferdinand lämnade i somras så höjdes en mängd röster som ställde sig ytterst tveksamma till att de tre tidigare nämnda herrarna skulle kunna axla ansvaret, mycket på grund av deras skadehistorik. En tveksamhet som alltså redan nu visar sig vara befogad. Tur är väl då att van Gaal har tagit in åtminstone ett par förstärkningar i backlinjen, även om fler onekligen hade behövts. Med Blackett avstängd så riktar holländaren blicken mot klubbens ungdomar och med största sannolikhet så kommer någon av McNair och Thorpe att starta. Rojo bör, sin svaga insats senast till trots, rimligen vara given i brist på andra alternativ och detsamma gäller för Rafael. Med tanke på skadeläget så är det inte på något sätt otänkbart att Blind får kliva ner i backlinjen (trots att han egentligen behövs på mittfältet) och/eller att Shaw ges chansen som vänsterback.

I de offensiva leden så har van Gaal ett överflöd av alternativ och med detta och statusen på backlinjen i åtanke så ligger devisen anfall är bästa försvar nära till hands. Förmodligen så kommer mittfälts- och anfallsdelen av startekvan att vara snarlik de två senaste omgångarnas elvor. Frågan är väl egentligen bara vem av Mata, Rooney, van Persie och Falcao som får finna sig i att inleda matchen på bänken. Om van Gaal väljer att använda Blind i backlinjen så öppnas dörren för vice kapten Fletcher som defensivt ankare på mittfältet, i Fellainis och Carricks frånvaro.

Möjlig startelva:
De Gea
Rafael, Thorpe, Rojo, Shaw
Hererra, Blind, Di Maria
Rooney, Falcao, van Persie

West Ham United

West Ham har gjort en klart godkänd start på säsongen och befinner sig på en åttondeplats i tabellen, fyra placeringar före United. I söndags så lyckades man besegra Liverpool efter att ha tagit en tidig 2-0 ledning genom Reid och Sakho. Sterling reducerade efter en dryg halvtimme och gav matchen en hel del nerv innan Amalfitano kunde sätta spiken i kistan mot slutet av matchen.

The Hammers har förstärkt den trupp som slutade på 13:e plats i Premier League ijol med namn som Alex Song från Barcelona och Carl Jenkinson, båda på lån. Dessutom så har Enner Valencia och den ovan nämnda Sakho tagits in. Sakho är vidare lagets bästa målskytt hittills den här säsongen med tre fullträffar totalt. En annan spelare som United bör hålla lite extra koll på är Stewart Downing.

Även om gästernas skadelista bara är hälften så lång som Uniteds (och inte koncentrerad till att närmast bara innefatta en enda lagdel) så saknas en några meriterade namn, där Andy Caroll sticker ut lite extra. Till sist så noterar vi att Sam Allardyce manskap ännu inte har förlorat på bortaplan i ligan i år.

Möjlig startelva:
Adrian
Demel, Tomkins, Reid, Cresswell
Amalfitano, Noble, Song, Downing
Sakho, Valencia

Historik

United har radat upp vinster mot West Ham, med undantag av fjolårets bortamöte, på senare år. Vi minns särskilt vårens match mot West Ham med glädje. Så även Wayne Rooney som satte en balja som inte hade gjort Beckham anno 1996 besviken. Även över det totala antalet möten lagen emellan så har United ett tämligen stort övertag, i synnerhet på hemmagräs.

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: Premier League, omgång 6
Tid: Lördagen den 27 september 2014, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Lee Mason
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Carrick (vrist, oktober), Fellaini (fot, inget datum), Evans (vrist, oktober), Jones (hamstring, oktober), Smalling (lår, oktober)
Tveksamma James (skadad), Johnstone (armbåge), Lingard (knä), Wilson (skadad), Young (skadad)
Avstängda Blackett (en match)
Position 12:e | 1-2-2 | 9-8 | 5
Bästa målskytt Di Maria, Herrera, Mata, Rooney (2)
Disciplin 8 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 16/8 Swansea (H, PL) 1-2
O 24/8 Sunderland (B, PL) 1-1
F 26/8 MK Dons (B, LC) 0-4
O 30/8 Burnley (B, PL) 0-0
V 14/9 QPR (H, PL) 4-0
F 21/9 Leicester (B, PL) 3-5

West Ham United

Skador Carroll (fot, november), Jarvis (lår, oktober), Kouyate (ljumske, november), Nolan (axel, oktober), O’Brien (knä, inget datum)
Tveksamma
Avstängda
Position 8:e | 2-1-2 | 9-8 | 7
Bästa målskytt Sakho (2)
Disciplin 11 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 16/8 Tottenham (H, PL) 0-1
V 23/8 Crystal Palace (B, PL) 3-1
O 26/8 Sheffield United (H, LC) 1-1 [1]
F 30/8 Southampton (H, PL) 1-3
O 15/9 Hull (B, PL) 2-2
V 20/9 Liverpool (H, PL) 3-1
[1] Sheffield United vann 5-4 på straffar.

United mot West Ham

Totalt 128 60-26-42 238-167
Ligan 116 55-24-37 219-150
Hemma 65 45-6-14 149-62
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2013-01-16 (H, FA) 1-0
O 2013-04-17 (B, PL) 2-2
V 2013-12-21 (H, PL) 3-1
V 2014-03-22 (B, PL) 2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V 2010-08-28 (H, PL) 3-0
V 2012-11-28 (H, PL) 1-0
V 2013-01-16 (H, FA) 1-0
V 2013-12-21 (H, PL) 3-1

Domare: Lee Mason

M
PL 2014/15 3 7 0 0 0
PL 2013/14 26 78 2 3 2
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »