Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: West Bromwich Albion – Manchester United

Louis van Gaal gör sin första match som manager på The Hawthorns på måndag kväll när United gästar West Bromwich Albion, med United som favoriter inför en klurig bortamatch.

United åker till Midlands för att fixa tredje raka ligavinsten och komma med självförtroendet på topp inför nästa helgs drabbning med serieledande Chelsea. West Brom kommer dock bjuda på tufft motstånd då det är ett lag med ganska bra form som tar emot van Persie, Di Maria och resten av stjärnorna.

Manchester United

United har spelat upp sig i de senaste två matcherna efter en svag säsongsinledning både poängmässigt och spelmässigt. Hemmasegrar mot West Ham och Everton innebär att United klättrat upp på en fjärde plats i tabellen, och en seger på måndag är nog nödvändig med tanke på att det är Chelsea, City och Arsenal därefter. Noterbart i de två senaste matcherna är att unge Paddy McNair har imponerat som mittback bredvid Marcos Rojo, också mycket bra, och helt plötsligt har van Gaal lite valmöjligheter i mittförsvaret då både Phil Jones och Chris Smalling är tillbaka i träning. Är Jones 100% så går han rimligen in bredvid Rojo, då de behöver spela ihop sig inför ännu tuffare uppgifter. McNair har presterat över förväntan, men saknas nu på grund av skada. Bakom sig får de David De Gea, som var tillbaka i gammalt gott slag mot Everton efter en svag start på hösten. Rafael är lika given till höger som Luke Shaw är till vänster.

På mittfältet är Michael Carrick tillbaka i träning, men Daley Blind kommer starta som den defensiva pjäsen, med Angel Di Maria till vänster om sig, och Ander Herrera till höger. Frågetecknet här finns för Herrera, då det är oklart i vilken fysisk standard han är efter sin skada. Om han inte kommer till spel så fortsätter förmodligen Antonio Valencia i den positionen. Framför dessa tre kommer Juan Mata med all sannolikhet spela, även om det måste vara frestande att släppa loss Adnan Januzaj i den positionen. Robin van Persie och Radamel Falcao spelar på topp, och förhoppningsvis innebär Falcaos mål senast samt hans mål i landslaget att han börjar näta lika mycket som tidigare under karriären.

Det mest positiva är att det är konkurrens även om platserna på bänken då fler och fler spelare återvänder från skador. Saknas gör dock fortfarande Wayne Rooney efter hans mindre begåvade utvisning mot West Ham.

Möjlig startelva: De Gea; Rafael-Jones-Rojo-Shaw;Herrera-Blind-Di Maria;Mata;van Persie-Falcao;

West Bromwich Albion

West Brom har en ny tränare i Alan Irvine som tog över i somras och som hittills gör ett hyfsat jobb. Laget ligger på 14:e plats i tabellen med två vinster, två kryss och tre förluster. De två segrarna kom i två av de tre senaste matcherna, först borta mot Tottenham och sen hemma mot Burnley innan man föll senast på Anfield mot Liverpool i en match där man spelade väldigt bra. Irvine har fått laget att vilja hålla i bollen så mycket som möjligt för att sedan sätta hypervasse Saido Berahino i lägen för att avsluta, och det har han gjort bra. Hittills har han gjort fem mål, lika många som van Persie och Rooney tillsammans. Han blir ett hot mot United på måndag tillsammans med sin anfallskollega Stephane Sessegnon.

Ur svensk synvinkel är det intressant att Jonas Olsson petats på slutet efter att tidigare har varit kapten, så förmodligen slipper Falcao känna svenskens armbågar under matchen. Gamle United-keepern Ben Foster är given i målet och vill säkert visa upp sig mot sin gamla klubb. West Brom saknar förmodligen fyra potentiella startspelare på måndag i portugisiske landslagsmannen Silvestre Varela, nigerianske rekordvärvningen Brown Ideye, gamle Moyes-favoriten Victor Anichebe och klubbikonen Chris Brunt, men bör ändå få ihop en bra startelva. Ett varningens finger höjs för mittfältaren James Morrison som varit utmärkande mot United förr, bland annat ett drömmål på Nyårsdagen 2011, och en brutal kapning av Cristiano Ronaldo säsongen 2006/07 när han spelade i Middlesbrough som renderade i ett av de solklarare röda kort man skådat.

Möjlig startelva: Foster; Gamboa-Dawson-Lescott-Pocognoli;Dorrans-Mulumbu-Morrison-Gardner-Sessegnon;Berahino; 

Historik

United och West Brom har mötts 124 gånger och det är United som har plusstatistik lagen emellan. Förra säsongen vann lagen varsin match, West Brom på Old Trafford med 2-1 och United på The Hawthorns med 3-0 efter mål av Phil Jones, Wayne Rooney och Danny Welbeck.

Matchinformation

West Bromwich Albion
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 8
Tid: Måndagen den 20 oktober 2014, 21.00
Plats: The Hawthorns, West Bromwich
Domare: Mike Dean
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Lingard (knä, inget datum), McNair (hamstring, ev. 26 oktober), Valencia (hamstring, ev. 26 oktober)
Tveksamma Carrick (vrist), Evans (vrist), Herrera (revben), Jones (hamstring), Smalling (lår), Young (ljumske)
Avstängda Rooney (andra matchen av tre)
Position 4:e | 3-2-2 | 13-10 | 11
Bästa målskytt Di Maria, Rooney (3)
Disciplin 13 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F26/8MK Dons(B, LC)0-4
O30/8Burnley(B, PL)0-0
V14/9QPR(H, PL)4-0
F21/9Leicester(B, PL)3-5
V27/9West Ham(H, PL)2-1
V5/10Everton(H, PL)2-1

West Bromwich Albion

Skador
Tveksamma Anichebe (ljumske), Brunt (ljumske), Ideye (vrist), Varela (ljumske)
Avstängda
Position 14:e | 2-2-3 | 8-9 | 8
Bästa målskytt Berahino (5)
Disciplin 14 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F30/8Swansea(B, PL)0-3
F13/9Everton(H, PL)0-2
V21/9Tottenham(B, PL)1-0
V24/9Hull(H, LC)3-2
V28/9Burnley(H, PL)4-0
F4/10Liverpool(B, PL)1-2

United mot West Brom

Totalt 12453-30-41225-191
Ligan 11651-27-38215-177
Borta 6220-14-28101-114
FYRA SENASTE MÖTENA
V2012-12-29(H, PL)2-0
O2013-05-19(B, PL)5-5
F2013-09-28(H, PL)1-2
V2014-03-08(B, PL)3-0
SENASTE BORTAMATCHER
V2011-01-01(B, PL)2-1
V2011-08-14(B, PL)2-1
O2013-05-19(B, PL)5-5
V2014-03-08(B, PL)3-0

Domare: Mike Dean

M
PL 2014/15630201
PL 2013/1427100237
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »

Res med oss till Manchester!