Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: United är alltid redo, Di Maria är spelklar

Louis van Gaal var på bra humör när han på fredagen höll presskonferens inför söndagens match mot Chelsea. Uniteds trainer-coach kunde meddela att skadeläget är samma som inför West Brom-matchen, vilket betyder att Angel Di Maria och Ander Herrera är tillgängliga för spel. Vi bjuder också på några ord från Jose Mourinhos presskonferens.

Vi är alltid redo, så det är inget problem,” inledde Van Gaal presskonferensen. Därefter lockade han till skratt genom att ifrågasatt varför det alltid är samma journalist som ställer den första frågan på presskonferenserna.

Men min fråga till dig är varför du alltid får ställa den första frågan?

Van Gaal om Mourinho, Mourinho om Van Gaal

Innan Jose Mourinho blev stor bar han som bekant koner åt Louis van Gaal, när holländaren var trainer-coach i Barcelona. Därmed blev det förstås en del frågor Mourinho.

Är Mourinho den specielle?

Jag tycker att varje människa är speciell. För varje människa har sin egen identitet. Jag har alltid sagt det. Det är också en princip i min filosofi. Du måste respektera den individuella människan.

Han är väldigt speciell. Men han är väldigt speciell för mig eftersom jag har jobbat med honom. Och vi har fortsatt vår relation. Och det är i vår fotbollsvärld inte alltid normalt. Så det är trevligt tycker jag.

Van Gaal vill inte ta åt sig äran för att Mourinho har lyckats så bra i sin karriär, men han uppskattar portugisens tacksamhet. Han nämner att Mourinho också lärde sig av Bobby Robson och att han själv lärde sig av Leo Beenhakker.

Det var bra att mina ögon var öppna [när jag jobbade under Beenhakker]. Det är också bra att hans ögon, Jose Mourinhos, var väldigt öppna, när han var min assistent. Men du gör det själv.

Mourinho hade tidigare på fredagen pratat gott om Van Gaal:

Jag spelar inte mot Louis på söndag. Chelsea spelar mot Man United. Under matchen har jag ingen tid, och säkert har han ingen tid, att titta omkring för att se vem motståndarmanagern är. Innan matchen och efter matchen är han en av mina stora vänner i fotbollen och jag kommer alltid att vara glad att se honom. Jag har aldrig gömt hur jag känner för honom.

Han var viktig. Han gav mig en bra möjlighet att fortsätta arbeta på en hög nivå. Som en ung tränare att arbeta fyra år i rad i en klubb som Barcelona, ett med Mr Robson och tre med Louis, var väldigt viktigt

Om skadeläget

Van Gaal kunde glädja oss med att Angel Di Maria är redo för spel på söndag. I övrigt är det inga förändringar i skadeläget sedan sist, Jonny Evans, Jesse Lingard, Paddy McNair och Antonio Valencia är fortsatt otillgängliga.

Herrera var redan fit, för den senaste matchen.

Di Maria har jag sagt redan efter matchen att det normalt inte ska vara så allvarligt. Och det är inte allvarligt. Han har tränat, bara den första den dagen tränade han inte. Men han har tränat sedan i torsdags. Inga problem!

Inga andra som kommer tillbaka?

Nej, jag är ledsen att säga det. Jag kan inte säga att en spelare kommer tillbaka.

Om Michael Carrick

Det verkar inte som att Van Gaal har några planer på att låta Michael Carrick spela mot Chelsea. Carrick gör dock sin första match efter skada nu ikväll, då U21 möter West Ham på bortaplan.

Michael Carrick spelar den här kvällen i London mot West Ham United i reservlaget. För jag tror att han behöver det. Han behöver spela matcher, framför allt när du har varit skadad i fem månader.

Så han sa till mig att det var hans första match i andralaget. Men okej, så är det.

Carrick får fint sällskap i U21-laget. I startelvan hittar vi förutom Carrick bland andra Anders Lindegaard, Tyler Blackett, Andreas Pereira och James Wilson.

Det är din värsta mardröm som en fotbollsspelare att vara borta så länge och det här är det längsta jag någonsin har varit borta,” säger Carrick själv. “Jag har egentligen aldrig behövt hantera stora skador förut, så det här var något nytt för mig.

Tajmingen med den nya managern som kom in och att jag blev skadad den första dagen var inte idealt. Men det är något jag måste komma över. Jag är tillbaka i träning nu och ser fram emot att komma in bland pojkarna igen och bli en fotbollsspelare igen.

Om Chelsea

Chelsea har gått som tåget, eller ja, tåget har ju vissa problem och det har ju inte Chelsea riktigt haft, så liknelsen haltar betänkligt. Är de det bästa laget i ligan?

Jag tycker att de är ett av topplagen. Jag tycker också att Manchester city är ett av topplagen, för tillfället.

Men Jose Mourinho har också arbetat mer än ett år med sitt lag. Och förra året vann han inga pris. Så du måste bygga upp och han har byggt upp Chelsea. Jag tycker att de spelar som ett lag.

Jag vill också att mitt lag spelar som ett lag och i 90 minuter. Och vi gjorde det mot West Bromwich Albion tycker jag, spelade som ett lag. Men vi gör också individuella fel. Det var vårt problem.

Om Diego Costa

Jag tror att [Mourinho] kommer att spela med [Costa] när han kan. För han vill vinna. Givetvis, han kanske kan spela. För han har tränat individuellt, har jag hört. Eller jag har läst på webbsidorna. Jag har också alltid mina ögon öppna,” sa Van Gaal.

Han har en chans. Han har en liten chans,” sa Mourinho tidigare på fredagen om Costas möjligheter att spela på söndag. “Allting händer honom. Han var givetvis skadad, [en hamstringskada], och han behövde åka till sjukhuset [på grund av sjukdom].” Mourinho berättade också att Costa bara har tränat enskilt.

Jon Obi Mikel och Ramires har också en chans att spela, medan Loic Remy inte är aktuell för spel på söndag. Mourinho bekräftade också att Thibaut Courtois kommer att stå i mål för Chelsea.

Han har gjort nio mål på sju, det är remarkabelt,” kommenterade Van Gaal om Costas start i England. “Så han är i bra form tycker jag. Men han var sjuk igår, så man vet aldrig.

Om Victor Valdes

Igår meddelade Manchester United, utan förvarning, att Victor Valdes kommer att träna med klubben den närmaste framtiden, då målvakten slutför sin rehabilitering efter skada.

För mig är det ingen överraskning, för jag har gjort det redan med många spelare. Många spelare har jag en relation till och jag gav också Ronald de Boer och Edgar Davids rehabiliteringsmöjligheter, eller träningsmöjligheter, när de behövde det. Så det här är också en av dessa spelare.

Robin van Persie också, när han spelade för mig i den holländska truppen förra året lät jag honom komma till vår medicinska avdelning för att bli fit inför VM. Det är samma. Robin van Persie kan du säga, han spelade redan för dig och nu är jag också trainer för Manchester United. Men jag vet inte om jag redan var trainer för Manchester United vid det tillfället. Eller manager.”

Illavarslande att han börjar tala om sig själv som manager. Trainer-coach är ett så mycket gemytligare uttryck.

Så jag har alltid gjort det. Och inte bara med stora spelare utan också spelare du aldrig har hört talas om.

Så, kommer Van Gaal att signera Valdes?

Manchester United har alltid sina ögon öppna.

Mourinho på gott humör

Vi spelar bra, vi har självförtroende, vi toppar ligan och vi är i en bra position att gå vidare i Champions League. Laget är glada och vi är redo för matchen,” berättade Mourinho på sin presskonferens.

Vi åker för att vinna varje match, men ibland under en match är en poäng en positiv poäng och ett positivt resultat. Förra året vid vissa tillfällen var matchen väldigt svår att vinna och jag tror båda lagen accepterade poängen som ett normalt resultat.

På söndag åker vi för att vinna. Om du ger mig en poäng nu, och vi inte spelar matchen, kommer jag inte att acceptera det. Jag vill kämpa för de tre poängen.