Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Chelsea 1-1

Manchester United gjorde sin kanske bästa match för säsongen mot ligaledaren Chelsea. Trots det hade matchklockan tickat mot 94 minuter när Robin van Persie stänkte in kvitteringen till 1-1.

Sett till prestationen ska United vara missnöjda med en poäng, United skapade klart flest chanser. Sett till att man låg under så länge ska United vara nöjda med att man lyckades rädda en poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7,5

De Gea var som vanligt stabil i luftrummet. Han gjorde matchens bästa räddning på Hazards friläge. I första halvlek gjorde han en fin reflexräddning på Drogbas skott, där han dessutom såg till att bollen styrdes bort från det farliga området. De Gea visade också prov på klass och självförtroende när han klistrade Willians skott. Kan inte lastas för det insläppta målet.

Rafael da Silva
6

Varnad. Rafael blev onödigt varnad i matchinledningen, där han borde ha agerat kyligare. Han hämmades inte nämnvärt av varningen och gjorde ett hyggligt jobb mot Hazard. Rafael tappade Drogba på hörnan som gav Chelseas mål, men jag tycker att skulden i första hand bör läggas på lagets organisation – att Rafael förlorar mot Drogba i en nickduell är naturligt.

Chris Smalling
7

Uniteds bästa försvarare för dagen. Trots att han gjorde sin första match på en dryg månad syntes inga egentliga tecken på ringrostighet. Möjligen kan man argumentera att han borde ha agerat bättre före Hazards friläge, men jag ser det mer som en väldigt bra prestation av Hazard.

Marcos Rojo
5

Rojo blandar och ger. Stora misstag blandas med vackra brytningar. Räddas av Smalling vid något tillfälle. Han har haft en svår inledning, där han hela tiden får arbeta tillsammans med nya spelare, och hittills ser han inte ut som nästa storback i United.

Luke Shaw
7

Shaw stod för sin hittills bästa match som Unitedspelare. Han skötte sina defensiva uppgifter och han fyllde som vanligt på bra i offensiven.

Daley Blind
6

Blind slog någon slarvig passning i matchinledningen men stod annars för en godkänd insats. Han var mindre involverad än han har varit tidigare, men det var nog ett taktiskt direktiv där hans uppgift var att sitta framför backlinjen.

Angel di Maria
6

Di Maria skapade enligt statistiken flest chanser av alla spelare på planen. Han låg också bakom målet, genom att både vinna och ta hand om frisparken, och han var orsaken till båda Ivanovic varningar. Att det då var hans sämsta match hittills som Unitedspelare säger en hel del om den höga nivå han har satt för sig själv. Di Maria spelar med små marginaler och mot Chelsea hade han inte marginalerna på sin sida. Hans hörnor och inläggsfrisparkar är dock alldeles för dåliga, de hamnar för ofta i målvaktens händer eller i huvudet på enmannamuren. Med det fina tillslag han har ska vi inte vara förvånade när han lyckas pricka Fellainis panna, vi ska vara förvånade när han inte gör det.

Juan Mata
5

Utbytt 67. Mata var återigen tämligen osynlig i en toppmatch. Han hade en fin passning till Di Maria i matchinledningen och sköt sedan högt över på Di Marias frispark. Noll mål och en assist är hans facit på sex matcher mot Manchester city, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Everton. Det duger inte och det känns som en självklarhet att Mata lämnar startelvan när Rooney är tillbaka i efter avstängning.

Marouane Fellaini
8

1 assist. Varnad. Fellaini gjorde sin klart bästa match som Unitedspelare. Det enda egentliga klagomålet jag har är den onödiga armbågen mot en blåtröjad spelare. Han gav Blind mer hjälp än Blind har fått på hela säsongen och han fyllde på väldigt bra framåt. Statistiken visar att han sprang 12,17 kilometer och han sprintade 70 gånger, i båda fallen klart bäst i laget. Att Fabregas, som kanske varit Chelseas bästa spelare under säsongen, i stort sett var osynlig var Fellainis förtjänst. Fellaini var också i högsta grad delaktig i målet.

Adnan Januzaj
7

Efter en svag insats mot West Brom var Januzaj nu betydligt bättre. Offensivt var han Uniteds bästa spelare och han hade ett fint samarbete med Shaw (extra plus med Adnan till vänster och Angel till höger är att nummer 7 ska spela till höger och nummer 11 till vänster). Tyvärr ledde Januzajs aktioner inte till mer än farligheter och han mattades av under andra halvlek.

Robin van Persie
6,5

1 mål. Varnad. Spelmässigt var det ett lyft för Van Persie, som kom till ett antal målchanser. Han avslutade dock svagt. Han gör ett otroligt viktigt mål – stort plus för beslutsamheten där han helt sonika forcerar in bollen i mål med ett stenhårt skott – men hade han varit i toppform hade han satt ett par bollar redan i den första halvleken. Återstår att se om målet väcker liv i Robin, för om vi ska vara ärliga har han varit direkt svag den här säsongen.

James Wilson
n/a

Inbytt 67. Till att börja med vill jag applådera Van Gaal för att han kastar in Wilson i det läget. Min känsla är att både Ferguson och Moyes, givet tillgängliga spelare, hade avslutat matchen med samma spelare som startade den. Nu var Wilson förvisso väldigt anonym, men hans löpningar ställde till med en hel del oreda i motståndarförsvaret och United blev bättre när han kom in.

Res med oss till Manchester!