Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Bara fyra skador – bättre än någonsin

Louis van Gaal var inte överdrivet att svara på journalisternas frågor den här veckan. Han bekräftade dock att Angel Di Maria inte är tillgänglig för spel mot Liverpool. Dessutom några ord från Robin van Persie och Brendan Rodgers.

I måndags jämförde Gary Neville Manchester United med ett publag. En journalist försöker vara rolig och undrar hur många pubar som Louis van Gaal har besökt under veckan.

Nej, jag tittar inte på engelsk teve. Jag konfronteras bara av meningsyttringar från er. Och ni är väldigt villiga att göra det.

Skulle journalisterna ställa bättre och mer intressanta frågor skulle vi förmodligen få bättre svar. För att Van Gaal gillar att prata om sin egen gärning är det ingen tvekan om.

Skadeläget – Di Maria inte tillgänglig

Nu har jag bara fyra spelare skadade. Så det är bättre än någonsin tror jag. Bara Shaw, Smalling, Di Maria och – vem är den fjärde? – Blind.

Hur länge blir Di Maria borta?

Jag är inte en doktor så jag kan inte svara, men jag vet att han inte är redo för Liverpool.

Och Smalling?

Det är ingen allvarlig skada. Han var klok som slutade omedelbart. Jag tror att det kommer att ta två veckor.

Att varken Phil Jones eller Rafael da Silva placeras på skadelistan betyder inte nödvändigtvis att de är tillgängliga för spel mot Liverpool.

I veckan menade Mike Phelan, assisterande manager till Sir Alex Ferguson då det begav sig, att Van Gaal har en del i Uniteds skadesituation. (Kanske inte den bästa kandidaten att uttala sig om detta då Uniteds skadesituation inte direkt var fantastiskt då Phelan och Ferguson ansvarade för träningarna.) Är det en kritik som Van Gaal bryr sig om?

Nej, eftersom jag inte tycker att någon som lever utanför Manchester Uniteds community kan bedöma hur vi gör det. Så det baseras på inga fakta. Jag analyserar allting. Och när det baserar på inga fakta. Så.

Falcao från start mot Liverpool?

På en fråga om Falcao kan göra återkomst mot Liverpool svarar Van Gaal:

Ja, han kan göra återkomst.

Ska vi tolka det som att Falcao startar mot Liverpool?

Om Michael Carrick

Uniteds segersvit sammanfaller med Michael Carricks återkomst till laget. Är det ett sammanträffande?

Jag vill inte plocka ut en spelare från det. Michael Carrick kan spela på [position] 6 och kan spela på 3. Och det för mig är väldigt viktigt. Och 3 är inte för mig samma nummer som ni använder i England, för positionerna jag använder.

Jag tycker att det är väldigt viktigt att jag kan spela honom på mittfältet och i försvaret. Framför allt i de här tiderna när vi har en lista på skadade försvarare. Så det var bra att han kom tillbaka. Så med honom har vi mer balans i laget.

Om formen

Jag har sagt det redan efter matchen mot Southampton hur mina känslor är. Så varför behöver jag repetera mig själv?

Du kanske har haft mer tid att analysera?

Nej, jag analyserar alltid på ett väldigt bra sätt. Så vad jag har sagt efter matchen är samma. Det är ingen annan analys av matchen. Det var en överraskning när jag fick statistiken från FA och jag såg att vi hade 51 procent och Southampton 49 procent. Jag var lite överraskad, för jag trodde inte att vi hade mer bollinnehav. Men jag antar att statistiken från FA är bra.

Om rivaliteten

Van Gaal berättar att Ryan Giggs har presenterat motståndaren Liverpool för spelarna och att Giggs gjorde det väldigt bra. Därmed bör spelarna veta vad matchen betyder. Han vill inte gå in på vad Giggs sa, men:

Jag kan försäkra er att det var vidunderligt.

Om Liverpool

Liverpool har inte alls lyckats prestera samma resultat från förra säsongen. Van Gaal tar tillfället i akt att berätta att Premier League är en svår liga där även bottenlagen är svåra att besegra. Han nämner hastigt att Liverpool har haft lite otur men fokuserar snart på sitt eget lag igen.

De senaste matcherna för Liverpool hade de lite otur. Du måste överleva det. Hantera det. Vi har hanterat våra fem första matcher, och jag är väldigt nöjd med det, trots vår lista på skador. Så det är väldigt bra tycker jag. Som en manager måste du ge beröm till spelarna för det är inte så enkelt.

Van Persie: Jag har många år kvar på den högsta nivån

Jag tycker att allting börjar med hur du känner dig fysiskt eftersom när du känner dig fit och i frisk kan du göra mer. De senaste veckorna har jag känt mig väldigt bra fysiskt. Jag känner att jag kan göra fler löpningar och hålla igång saker till den sista delen av matchen. Jag känner mig bra och jag tror inte att det är en slump att målen flyter in mycket bättre nu.

Det var en tuff start på säsongen. Jag vet inte vad som är skulden till det. Det är svårt att kanske komma igång direkt efter VM. Jag har spelat fem turneringar totalt de senaste åren, tre EM och två VM, och baserat på stunderna efter de turneringarna var den första perioden alltid tuffare, även då jag kände mig bra och fit. På något sätt kan det vara tufft att verkligen komma tillbaka till din bästa form.

Det kändes fantastiskt [att göra två mål mot Southampton], inte bara för målen men jag var faktiskt nöjd med hur jag spelade och hur jag höll bollen för mina lagkamrater. Det är där det börjar, du måste vara viktig för ditt lag genom att hålla bollen, vara stark i dueller, göra löpningar för dina lagkamrater, inte bara för dig själv och alla de sakerna gick rätt.

Annars har Van Persie inte varit i toppslag under 2014. Han tror dock inte att det är en åldersfråga.

Personligen tror jag inte det. […] Det är en konstig känsla. När du blir 30 och har en dålig period säger alla att det är på grund av att du är 30 eller 31 och att det kan vara slut för dig.

Jag tror inte att det är en åldersfråga. Jag lever ett stilla liv för min fotboll och jag är nästan övertygad nu om att jag kommer att spela i många år till på den högsta nivån. Åtminstone är det vad jag vill och vad jag siktar på. Åldern är inte en fråga alls för mig.

Rodgers: Det är mer än en fotbollsmatch

Om Louis van Gaal inte var så sugen på att prata om rivaliteten mellan United och Liverpool hade Liverpools manager Brendan Rodgers desto mer att säga.

Det är mer än en fotbollsmatch. Du representerar en stad och en grupp supportrar där det har varit en fantastisk rivalitet under många år.

Det är en väldigt viktig match, det är det alltid. Det är en massiv match i spelprogrammet i det här landet och av olika anledningar. Det är en match som vi går in i och vill göra bra i.

Rodgers berättade att Mario Balotelli är tillbaka i träning och har chansen att vara med i truppen mot United. Även Kolo Toure och Adam Lallana är aktuella igen efter att ha missat Champions League-matchen mot Basel, då Liverpools första Champions League-äventyr på fem år tog slut.


Källor: Manutd.com, Liverpoolfc.com