Matchtr̴d: Manchester United РLiverpool 3-0

Manchester United vann med 3-0 mot Liverpool i en match där målvakten David de Gea var episkt bra. United fördelade målen på Rooney, Mata och Van Persie och har nu sex raka segrar.

Publicerat:
2014-12-14,
20.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Alla är glada – kocken, min fru och jag

Louis van Gaal var förstås nöjd med över att United inkasserade den sjätte raka segern. Han var dock inte helt belåten med lagets insats och han var som vanligt försiktig med att hylla sin målvakt.

• Vi är väldigt nöjda, för vi vet vad det [betyder] att vinna mot Liverpool. Alla är glada. Min kock är glad. Och ocksÃ¥ min fru är glad. SÃ¥ dÃ¥ är jag ocksÃ¥ glad.
  • Jag är väldigt nöjd över resultatet, men jag tycker fortfarande att vi kan förbättra oss. Vi gav bort mÃ¥nga onödiga bollar. PÃ¥ grund av det hade Liverpool chanser att göra mÃ¥l och det vill vi undvika.
  • Jag är stolt över att vi höll nollan, men det är ocksÃ¥ för att David de Gea har fantastiska reaktioner.
  • Vi gav bort onödiga bollar. Vi hade mycket ytor i andra halvlek, sÃ¥ vi kunde väldigt enkelt ha spelat bollen. Trots det gav vi bort bollen och det är inte bra. Och imorgon ska jag frÃ¥ga spelarna: Varför?
  • Sex segrar i rad: ”Det är inte dÃ¥ligt, det är inte dÃ¥ligt. Jag är väldigt glad. […] Vi mÃ¥ste besegra Aston Villa.
  • Van Gaal tycker att det fortfarande bara är matcherna mot QPR och Hull som har varit tillräckligt bra.
  • Om David de Gea: ”Laget har gjort det väldigt bra och De Gea har bidragit en stor del av det.” Van Gaal säger dock att han inte vill berömma individuella spelare och att det är laget som vinner. ”Jag har sagt en gÃ¥ng att han var fantastisk. Jag vill nämna laget istället för individuella spelare.

Videoklipp längre ner.

Publicerat:
2014-12-14,
19.43

Rodgers: Vi gjorde tillräckligt för att vinna

Jag tycker att vi gjorde tillräckligt för att vinna matchen, men vi var inte tillräckligt effektiva vad gäller mÃ¥lgörande,” sa Liverpools manager Brendan Rodgers efter matchen.

För att vara rättvis mot spelarna skapade vi många chanser idag och att David de Gea var matchens bästa spelare säger allting om matchen. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen.

Publicerat:
2014-12-14,
19.39

David de Gea och Van Persie om segern

Van Persie:

• Fansen var absolut briljanta, frÃ¥n början till slut. Igen var det tolv spelare, och vi behövde det ibland.
  • Överlag en väldigt bra match med en enastÃ¥ende David [de Gea]. […] Han var absolut briljant, som han alltid är – min man.
  • Om Matas mÃ¥l: ”Jag fick en touch, ja. Jag mÃ¥ste vara ärlig, jag fick en touch. SÃ¥ ni kan räkna det som en assist!

David de Gea:

• Väldigt glad med de tre poängen mot Liverpool, givetvis. Vi spelade en väldigt bra match, vi gjorde tre mÃ¥l och det är fantastiskt.
  • I första halvlek räddade jag tvÃ¥ mot Sterling och i andra halvlek mot Balotelli. Vi gjorde tre mÃ¥l, det är otroligt.

Publicerat:
2014-12-14,
19.29

Louis van Gaal pratade med Sky Sports efter matchen.

Ordningen återställd: United vann med 3-0

United vann med 3-0 mot Liverpool efter mål av Rooney, Mata och Van Persie. Målvakten David de Gea var dock Uniteds överlägset bästa spelare.

Liverpool öppnade starkast och borde ha tagit ledningen genom Sterling. David de Gea stod dock i vägen med en superb räddning. Direkt efter den chansen kontrade United och Antonio Valencia snurrade upp tre försvarare med ett enda tillslag. Han hittade sedan Wayne Rooney i utkanten av straffområdet och Uniteds lagkapten satte behärskat bollen i mål.

Sterling skapade en bra kvitteringschans på egen hand men David de Gea stod i vägen.

Istället skulle United göra 2-0. Ashley Young tog sig runt på vänsterkanten och levererade ett bra inlägg som Van Persie styrde vidare. Vid den bortre stolpen dök Juan Mata upp med en språngnick och satte 2-0. Att det var solklar offside på Mata kan vi strunta i en dag som denna.

I början på andra halvlek fick Sterling chansen i friläge mot David de Gea efter en idiotisk passning av Evans. Anfallaren rundade målvakten med David de Gea kom tillbaka och räddade när Sterling avslutade.

United kontrade sedan in 3-0 då Mata hittade Robin van Persie som kunde spela in bollen i öppet mål.

David de Gea fortsatte att leverera superräddningar, då Balotelli gång på gång försökte överlista Uniteds målvakt. Totalt gjorde David de Gea nio räddningar i matchen.

Publicerat:
2014-12-14,
13.55

Rojo skadad på träning

Det har nu bekräftats att Marcos Rojo saknas på grund av en skada.

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-14,
13.41

Tankar om startelvan

Om vi tar det positiva först är det givetvis mycket glädjande att James Wilson får chansen från start. Onekligen ett tydligt tecken på att Louis van Gaal inte enbart går efter namnet i passet (även om man förstås kan argumentera att Robin van Persie borde ha petats vid något tillfälle).

Glädjande är också att Phil Jones är tillbaka i laget efter skadefrånvaro. Vi får dock sätta ett frågetecken kring hans status, då han ju inte har spelat på lång tid.

På den negativa sidan noterar vi att Marcos Rojo saknas, vilket rimligtvis betyder att argentinaren är sjuk eller skadad.

Negativt är också att Ander Herrera saknas i startelvan. Detta har jag väldigt svårt att hitta en bra motivering för.

Publicerat:
2014-12-14,
13.34

Och Liverpools lag

Liverpool: Jones, Skrtel, Lovren, Johnson, Moreno, Henderson, Allen, Gerrard, Coutinho, Lallana, Sterling

Jones och Wilson från start?

Det tror i alla fall Stuart Mathieson på Manchester Evening News. Om några minuter vet vi.