Matchtr̴d: Tottenham Hotspur РManchester United 0-0

Manchester United avslutade 2014 med att spela 0-0 mot Tottenham på bortaplan. United fick kämpa hårt för att försvara poängen i andra halvlek, men borde ha avgjort matchen redan i första halvlek.

Jones: Vi kunde ha haft 4-0 i halvtid

Phil Jones var besviken över att United bara fick en poäng mot Tottenham.

Vi skapade ett antal chanser i den första halvleken och kanske skulle ha haft 3-0 eller 4-0 i halvtid. Men det var inte vår dag.

I andra halvlek kom du ut och tryckte på hårt till slutet. Vi visste att det skulle hända, men vi höll oss på benen och vi höll nollan. Det är alltid skönt att komma iväg med noll insläppta. Men totalt är grabbarna besvikna att inte ha tagit alla tre poängen.

Publicerat:
2014-12-28,
17.46

Pochettino: Känslan bättre än poängen

I slutet tycker jag att det är ett rättvist resultat, men känslan är väldigt bra för oss,” kommenterade Tottenhams manager Mauricio Pochettino, som var till freds med en poäng mot United.

Jag tycker att känslan är bättre än poängen. Jag tycker att vår prestation idag var bra. En fantastisk insats från spelarna och jag är glad för dem.

Pochettino var nöjd med att Tottenham stod upp mot United och han menar att laget utvecklas.

Pochettino tyckte nog att Tottenham kunde ha fått en straff, när Rooney och Kane brottades i straffområdet, men han ville inte kritisera domaren.

Jag såg det på teve nu och kanske var det en straff. Men under matchen är det svårt att se från min position, men nu på teve var det kanske straff.

Publicerat:
2014-12-28,
17.37

Van Gaal besviken på spelschemat

Jag har sagt för en månad sedan vad jag tycker om [spelschemat under julen]. Det är vetenskapligt bevisat att kroppen inte kan återhämta sig på 48 timmar.

När du, som FA, tillåter att spela matcher ser ni hur det är. Den andra halvleken var mycket annorlunda mot den första halvleken, inte bara för Manchester United utan också för Tottenham Hotspur.

Publicerat:
2014-12-28,
17.33

Van Gaal: Bytena berodde på trötthet

Louis van Gaal berättar att Jonny Evans och Paddy McNair blev utbytta för att de var trötta.

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-28,
17.32

Van Gaal: Vi förlorade två poäng

Vi förlorade tvÃ¥ poäng tycker jag,” kommenterade Louis van Gaal efter den mÃ¥llösa matchen mot Tottenham.

Väldigt besviken, för nu har vi spelat den första halvleken, enligt mig ett fantastiskt Manchester United. Vi skapade många chanser, men vi gjorde inte mål.

Van Gaal såg förstås som alla andra att United var betydligt sämre i andra halvlek.

I andra halvlek var det mer en kamp för livet. Ni såg att spelarna var väldigt trötta, också från Tottenham. Men Tottenham vann mestadels andrabollarna. De var lite starkare i andra halvlek.

Trainer-coachen berättade också att Antonio Valencia blev utbytt på grund av en skada.

Valencia har en ljumskskada, men inte så allvarligt för vi bytte ut honom i halvtid. Vi får vänta och se.

Publicerat:
2014-12-28,
15.06

Mållöst på White Hart Lane

Det blev inga mål mellan United och Tottenham på White Hart Lane, i en match där lagen ägde varsin halvlek.

United inledde mycket bra och skapade en mängd fina chanser i den första halvleken. Rooney, Falcao och, framför allt, Van Persie fick lägen där man förväntar sig att det ska vara mål. De tre anfallarna sjabblade dock bort lägena och det blev enkelt för Lloris att hålla nollan.

Mata var mycket nära då han slog en frispark i stolpen och Young tvingade Lloris till en fin räddning.

United tog dock totalt slut i den andra halvleken. Mata fick en chans med ett bra skottläge men han drog bollen lÃ¥ngt över. Istället var det Tottenham som tog över mer och mer, även om de riktigt klara lägena uteblev. I slutändan fick de United kämpa för att hÃ¥lla den förlustfria sviten – nio matcher lÃ¥ng nu – intakt.

Laget ska vara tacksamma att Tottenham inte kunde hitta ett segermål, men matchen borde ha varit död och begraven långt innan halvtid.

Efter halva säsongen ligger United trea i tabellen, med 36 poäng.

Publicerat:
2014-12-28,
12.29

Van Gaal: Inte många alternativ

I MUTV säger Louis van Gaal att han inte hade ”mÃ¥nga möjligheter” att förändra laget till dagens match. Han resonerar ocksÃ¥ kring det faktum att det är den andra matchen pÃ¥ mindre än 48 timmar:

Vi hjälpte spelarna att återhämta sig. Vi har en specialist på återhämtning efter utmattning med truppen idag för första gången.