Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Yeovil Town – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

Manchester United åkte söderut för att ta sig an jumbon Yeovil Town i den tredje omgången av FA-cupen. Hemmalaget stod upp mycket bra men United fick till slut med sig en 0-2-seger efter mål av Herrera och Di Maria.

United kom till start med en oväntat stark startelva. De Gea fick ingen vila, till kollegorna Lindegaards och Amos förtret. Framför honom huserade en ung fembackslinje bestående av Rafael, McNair, Smalling, Blackett och Shaw. På mittfältet fanns Herrera, Fletcher och Rooney och på topp kamperade Falcao ihop med Wilson.

Matchen

Trots att de ställdes mot ett lag som mycket väl hade kunnat utgöra en startelva i Premier League, så var det Yeovil som började bäst. Deras höga presspel gjorde att United inte kom någonstans och man kunde därigenom få till ett par kontringar som inte var helt ofarliga. United hade under den absoluta majoriteten av matchen stora problem med sina uppspel och avsaknaden av Michael Carrick var tydlig. Yeovils presspel i all ära, men ett topplag i Premier League ska inte ha sådana problem som United hade igår. Man skapade i princip ingenting under hela den första halvleken.

Embed from Getty Images

Undantagen var ett skott utifrån signerat Rooney efter 15 minuter, vilket smet strax över ribban, ett Wilsonskott som gick rakt på och ett läge för Herrera – dennes vänsterfot visade sig dock hålla för dålig klass – strax före paus. Yeovils bästa möjlighet skedde precis före paus när man efter en spelvändning var fyra mot två på offensiv planhalva. Hemmalaget lyckades dock inte med passningsspelet och läget uteblev.

Van Gaal var uppenbarligen inte nöjd med den första halvleken, i vilken det knappast såg ut att skilja två divisioner mellan lagen. Evans och Mata ersatte de båda ytterbackarna Rafael och Shaw i ett försök att få till än förändring av matchbilden. Effekten uteblev dock och United hade fortfarande förfärligt svårt att ta sig fram för att skapa någonting vettigt. Evans fick presentera sig nästan omedelbart genom att avvärja ett farligt inlägg med huvudet.

Tio minuter in i andra halvleken så uppstår matchens dittills bästa målchans. Det är hemmalaget och deras bästa målskytt Moore som får den. Ett Yeovil-inlägg skarvades farligt av Evans varpå Smalling blev helt ställd. Bollen hamnade vid Moores fötter men han fick inte alls till avslutet och De Gea kunde enkelt hålla bollen. Om Moore över huvud taget kunde somna i natt så lär han ha drömt otaliga mardrömmar om läget. Moore hade för övrigt skallat ihop med McNair tidigt i matchen, och därefter hade väl ingen av dem någon särskilt lyckad kväll.

Embed from Getty Images

Nästa byte sker i den 60:e matchminuten och nu är det den osynlige Falcaos tur att lämna planen till förmån för comebackande Angel Di Maria. De båda mångmiljonförvärven avlöser varandra inför en publik bestående av drygt 9.000 personer. Di Marias inhopp blir inte heller någon injektion inledningsvis. Han tar Falcaos plats på topp och Unitedmittfältet fortsätter att uppträda enastående fantasilöst.

Men så kom Herreras ledningsmål som en blixt från en klar himmel knappt fem minuter senare. Målet kom till efter att Fletcher slagit en av sina många misslyckade passningar. Den här gången studsade dock bollen, via en motståndare, till Herrera som drog till direkt med högerfotan (tack och lov). Spanjoren fick till en riktig praktträff och 0-1 var ett faktum.

Embed from Getty Images

United uppträdde något mer inspirerar efter målet och några tendenser till bra anfallsspel återfanns. Bland annat så skapar man ett fint frisparksläge som Rooney dock placerade någon halvmeter över ribban. Spelet stagnerade dock snart och Yeovil tilläts skapa några fasta situationer, där hemmalaget inte är helt ofarliga. Di Maria tvingas vid ett tillfälle rädda bollen på mållinjen och någon stabil 0-1-ledning är det inte tal om.

United koncentrerar sig dock främst på att hålla bollen inom laget. Vid enstaka tillfällen går man framåt och Rooney borde ha kunnat sätta den överlappande McNairs inlägg på mål. Vid nästa kontringsmöjlighet så var Rooney desto mer lyckad. Smalling nickade bort en hörna och Rooney tog därefter hand om bollen och skickade iväg den på en djupledslöpande Di Maria. Yeovilförsvaret hade inte en chans att hinna med och Di Maria blev helt sopren med målvakten. Väl där gjorde han inga misstag och chippade enkelt in 0-2, vilket punkterade matchen.

Embed from Getty Images

Trots att man producerade två snygga mål så var Uniteds insats, snällt sagt, inte mycket att hänga i julgranen. En, förvisso vilt kämpande, jumbo som återfinns två divisioner längre ned i seriesystemet ska inte ha skuggan av en chans mot det lag som United mönstrade den här dagen. I princip hela laget gjorde sig förtjänt av underbetyg. Till sist så övergår det mitt förstånd hur Januzaj får nöta bänk en hel match en dag som denna. Dessutom så återfanns också Lingard på bänken, vilket borde betyda att han var i speldugligt skick. Om så var fallet så ser jag inte anledningen till att han inte heller fick chansen att visa upp sig. Unga och hungriga spelare som dessa torde vara det absolut bästa att slänga in i en match som gårdagens.

Matchinformation

Yeovil Town 0
Manchester United 2
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Söndagen den 4 januari 2015, 16.30
Plats: Huish Park, Yeovil
Publik: 9 264
Domare: Craig Pawson

Matchhändelser

37Stephen Arthurworrey
64Ander Herrera
Assist: Fletcher
0-1
64Ander Herrera
90Angel Di Maria
Assist: Rooney
0-2

Manchester United

De Gea
Smalling, McNair, Blackett
Fletcher
Rafael, Herrera, Rooney, Shaw
Wilson, Falcao

Evans för Rafael (46)
Mata för Shaw (46)
Di Maria för Falcao (60)

Avbytare: Lindegaard, Anderson, Lingard, Januzaj

Yeovil Town

Steer
Ofori-Twumasi, Arthurworrey, Nugent, N Smith
Dawson, Foley, Edwards, Ralph
Gillett
Moore

Eaves för Ralph (69)
Hayter för Foley (88)
Berrett för Dawson (88)

Avbytare: Krysiak, Leitch-Smith, Inniss, A Smith

Allt om matchen »