Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Cambridge United – Manchester United 0-0

Ett på förhand relativt enkelt avancemang förväntades av United borta mot Cambridge men så blev det inte. Efter 0-0 mot mittenlaget från League Two väntar omspel på Old Trafford.

United gjorde en del förändringar i startelvan från matchen mot Queens Park Rangers, där den största var ändringen från tre mittbackar till två. Van Gaal ställde upp United i en 4-4-2-diamant med De Gea mellan stolparna, Valencia till höger i backlinjen, Jones och Marcos Rojo centralt och Daley Blind till vänster. På mitten agerade Michael Carrick kapten för kvällen i Wayne Rooneys frånvaro med Marouane Fellaini och Adnan Januzaj till höger respektive vänster om sig. Framför dessa tre fanns Angel Di Maria bakom anfallsduon James Wilson och Radamel Falcao.

Cambridge kom till spel med exakt samma lag som senaste matchen mot Newport County vilket innebar (4-4-1-1): Dunn; Tait-Nelson-Coulson-Taylor; Donaldson-Hughes-Champion-Kaikai; McGeehan; Elliot.

Första halvlek

Som väntat dominerade United bollinnehavet men som vanligt på slutet utan att skapa några riktigt heta målchanser. Adnan Januzaj var den piggaste av Uniteds offensiva spelare och belgaren fick ett bra läge när han mötte ett inlägg från Antonio Valencia på halvvolley med högerfoten, men skottet blev för löst och Dunn kunde enkelt rädda.

Den första halvlekens bästa chans hade hemmalaget när man efter en hörna lyckades skapa lite kalabalik i Uniteds straffområde och till slut nickade Coulson över från nära håll.
Även om United mer boll än hemmalaget så var motståndet välorganiserat och aggressivt och lyckades vinna tillbaka alldeles för enkelt och ofta. Saknaden av en riktigt passningsskicklig mittfältare a la Mata eller Herrera var tydlig då framförallt Fellaini hade en katastrofal kväll där han både tappade boll och klumpigt drog på sig en hel del frisparkar.

Andra halvlek

Till den andra halvleken backade Cambridge hem ännu lite djupare och den släpande anfallaren McGeehan droppade ner tillsammans med Hughes och Champion för att bilda ett än mer kompakt femmannamittfält.

United parkerade i stort sett laget på offensiv planhalva under hela den andra halvleken men alltför ofta hamnade bollen ute hos Antonio Valencia som i sedvanlig ordning slog inlägg på närmaste motståndare ut till inkast. Om och om och om igen. Falcao och Wilson var både helt osynliga, eftersom de aldrig hade bollen. Falcao fick ett bra läge i mitten på halvleken men skottet täcktes och styrdes i en båge över ribban.

Wilson och Fellaini ersattes av van Persie och Ander Herrera och inledningsvis såg det ut som om framförallt spanjorens inhopp skulle inspirera ett segermål. Ett flertal finurliga passningar skapade halvchanser för Falcao och Di Maria, samt några bra inläggslägen som Valencia föga förvånande slog bort. Det har regelbundet under säsongen varit så att United spelar bättre med Herrera i laget men han väljs fortsatt bort av van Gaal i startelvorna.

Matchens sista målchans skapades av Uniteds bäste spelare för kvällen, Januzaj, när han dribblade bort ett gäng Cambridgeförsvarare och fick iväg ett skott som räddades och på returen blockades Di Marias avslut innan hemmalaget kunde rensa undan. 0-0 var ett faktum och omspel på Old Trafford väntar.

Avslutande tankar

Såklart negativt att United fortfarande är långsamt, förutsägbart och energilöst. Stjärnor som Di Maria, Rooney (ej med idag), van Persie och Falcao underpresterar konsekvent och ett flertal andra, exempelvis Fellaini och Valencia, är alldeles för dåliga. Man kan dock spela underhållande fotboll utan att ha världens bästa spelare och de enda två matcherna under säsongen när det har varit kul att kolla på Uniteds spel är hemmasegrarna mot två av de sämsta lagen i ligan QPR och Hull samt första halvlek mot Leicester. Utöver det har det regelbundet varit segt, tråkigt och målfattigt. Om det är så van Gaal vill ha det så får man väl acceptera det, och i nuläget verkar det onekligen så. De senaste sex matcherna har United faktiskt bara gjort fem mål. Nu har han i stort sett en skadefri trupp så de närmaste veckorna bör se bättre prestationer, annars blir det svårt att ta en Champions League-plats.

Positivt idag är de individuella insatserna som Rojo och Januzaj bjöd på. Rojo har acklimatiserat sig bra och blandar ett smart passningsspel med stenhårt närkampsspel samt bra löpningar med boll igenom motståndarnas defensiva linjer. Han är en nyckelspelare framöver för mig, men framförallt i en fyrbackslinje. Adnan Januzaj har varit placerad i en sällan skådat kall frysbox, men var pigg idag och bäst i laget. Offensivt var han mycket mer delaktig än exempelvis Di Maria, trots det begränsade matchtempot han har i kroppen. Vårdat passningsspel och flertalet lyckade dribblingar lovar gott. Det ska dock sägas att han inte är i närheten av fjolårets form men om han kan användas oftare under våren så blir han en joker.

Matchinformation

Cambridge United 0
Manchester United 0
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Fredagen den 23 januari 2015, 20.55
Plats: Abbey Stadium, Cambridge
Publik: 7 987
Domare: Chris Foy

Matchhändelser

26Marouane Fellaini
65James Wilson
69Cameron McGeehan

Manchester United

De Gea
Valencia, Jones, Rojo, Blind
Carrick
Fellaini, Januzaj
Di Maria
Wilson, Falcao

Van Persie för Wilson (67)
Herrera för Fellaini (67)
Shaw för Blind (86)

Avbytare: Valdes, Rafael, Fletcher, McNair

Cambridge United

Dunn
Tait, Nelson, Coulson, Taylor
Champion, Hughes
Donaldson, McGeehan, Kaikai
Elliott

Dunk för Kaikai (53)
Chadwick för Hughes (76)

Avbytare: Norris, Miller, Simpson, Ball, Williams

Allt om matchen »