Inför: Newcastle United – Manchester United

Efter segern mot Sunderland i lördags väntar nu nytt möte med ett lag från nordöstra England, nämligen Newcastle. I mötet på Old Trafford vann United enkelt med 3-1, men det blir oftast svårare uppe i norr.

Manchester United

United stod för en gedigen insats senast mot Sunderland och mot dessas ärkefiende Newcastle bör United kunna utöka till två raka segrar då det är ett skadeskjutet lag som står för motståndet. För Uniteds del så blir det återigen intressant att se vilken formation Van Gaal använder sig av då det var en klassisk 4-4-2 senast där Rooney droppade ner för att bli spelbar med Falcao framför sig. Återstår att se hur holländaren väljer att göra imorgon, men det har fungerat bra både mot Burnley och Sunderland så bör vara ett alternativ.

De Gea står, trots en del skavanker, som vanligt och bör få en Chris Smalling och Marcos Rojo framför sig. Rojo är konsekvent bra och Smalling har visat bra form på sistone. Luke Shaw har fortsatt skadeproblem och är osäker, därav Ashley Young som vänsterback. Antonio Valencia är otroligt nog given som högerback framför McNair och Rafael och är given i elvan, oavsett vad man tycker om det.

På mittfältet blir det intressant att se hur van Gaal vill formera laget då diamanten inte fungerat på slutet medan det raka mittfältet har gjort det. Den spelare som mest gynnas av det raka mittfältet är Adnan Januzaj, som varit väldigt pigg både mot Burnley och Sunderland när han placerats ute på en kant. Hans insats senast bör generera en startplats imorgon. Centralt fungerar Ander Herrera och Daley Blind bra tillsammans både i bollinnehav och framförallt i det höga presspel United använde sig av mot Sunderland då duon vid flertalet tillfällen återerövrade bollen snabbt med bra individuellt försvarsspel. Ute till vänster startar givetvis Di Maria trots att han blev utbytt i paus sist då hans högstanivå är den högsta i klubben, kanske till och med i ligan. Han behöver komma igång innan stormatcherna som stundar och morgondagen ger honom en utmärkt plattform att hitta formen igen.

Falcao fortsätter att underprestera längst fram medan Rooney gjorde två sist så kaptenen är given. Jag förstår inte varför Juan Mata placerats i exil men just matchen imorgon borde kunna passa spanjoren bra. Newcastle är ett svårslaget lag och det skulle vara bra med tre mittfältare centralt så Mata släpande bakom Rooney är optimalt för mig. Förra säsongen visade de prov på ett bra samarbete när de spelades tillsammans, och Mata har varit lysande mot Newcastle i de senaste mötena. I december spelade han fram Rooney till ett mål och var högst involverad i ett annat, och i april stod han för två mål och en ljuvlig klack-assist till Januzaj i vad som kanske var Matas bästa insats i Unitedtröjan.

Möjlig startelva: De Gea; Valencia-Smalling-Rojo-Young; Januzaj-Herrera-Blind-Di Maria; Mata; Rooney;

Newcastle United

Newcastle gör ungefär ifrån sig som man kan förvänta då laget ligger tryggt i tabellens mitt på en 11:e plats. Det händer dock inte särskilt mycket då man är utslaget ur båda cuperna så fansen är inte 100% nöjda då laget inte har något att spela för. Laget blandar också och ger en hel del. En fin bortaseger mot Hull har följts av bland annat 0-5 mot Manchester City och sedan en 1-0 seger mot Aston Villa i lördags, så det är ett svårbedömt fotbollslag.
Mot United ska man dock inte ha mycket att säga till om, även om den här matchen åtminstone är något klubben har att se framemot under våren.

Laget brottas med stora skadeproblem och det är osäkert vilket lag man får ut på planen. De största problemen hittar vi i backlinjen där Santon är såld, Dummett skadad och Haidara tveksam vilket gör vänsterbacksplatsen svårtippad om inte fransmannen Haidara kommer till spel. Det kan bli så att publikfavoriten Ryan Taylor startar efter enorma skadeproblem de senaste åren, alternativt Jonas Gutierrez som precis återvänt efter att ha besegrat en diagnos av testikelcancer.

Taktiskt lär the Toon försöka trycka in tre innermittfältare för att att sedan backa hem och kontra via sina luriga anfallsspelare såsom Cissé, Perez eller Ameobi. I truppen finns även gamle United-yttern Gabriel Obertan att tillgå om managern John Carver skulle vilja.

Möjlig startelva: Krul; Janmaat-Williamson-Coloccini-Haidara; Anita-Sissoko-Abeid; Perez-Cissé-Ameobi;

Historik

Detta blir det 152:a ligamötet lagen emellan och föga förvånande har United övertaget. United har också vunnit de två senaste matcherna, på Boxing Day för några månader sedan med 3-1 efter mål av Rooney (2) och van Persie samt Cissé och i april på Tyneside när ett Mata-Kagawa-inspirerat bortalag snickrade ihop fyra klassmål och åkte hem till Manchester med 4-0 i bagaget efter mål av Mata (2), Januzaj och Chicharito Hernandez.

Matchinformation

Newcastle United
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 28
Tid: Onsdagen den 4 mars 2015, 20.45
Plats: St James’ Park, Newcastle
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viasat Xtra PL 2, Viaplay

Manchester United

Skador Van Persie (fot, april)
Tveksamma Carrick (matchform), De Gea (fot), Jones (sjuk), Shaw (hamstring), Valdes (ospecificerat)
Avstängda
Position 4:e | 14-8-5 | 46-26 | 50
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (10)
Disciplin 51 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 3/2 Cambridge H FA 3-0
O 8/2 West Ham B PL 1-1
V 11/2 Burnley H PL 3-1
V 16/2 Preston B FA 3-1
F 21/2 Swansea B PL 1-2
V 28/2 Sunderland H PL 2-0

Newcastle United

Skador Aarons (hamstring, mitten mars), Cabella (knä, mitten mars), Dummett (knä, maj), De Jong (lungkollaps, april), Elliott (lår, inget datum), S Taylor (hälsena, oktober), Tiote (knä, juni)
Tveksamma Haidara (knä)
Avstängda Colback (andra matchen av två)
Position 11:e | 9-8-10 | 32-42 | 35
Bästa målskytt Cisse (11)
Disciplin 51 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F 17/1 Southampton H PL 1-2
V 31/1 Hull B PL 3-0
O 8/2 Stoke H PL 1-1
O 11/2 Crystal Palace B PL 1-1
F 21/2 Manchester city B PL 0-5
V 28/2 Aston Villa H PL 1-0

United mot Newcastle

Totalt 160 82-37-41 314-230
Ligan 151 74-37-40 287-220
Borta 79 49-20-10 183-87
FYRA SENASTE MÖTENA
V 2012-12-26 H PL 4-3
F 2013-12-07 H PL 0-1
V 2014-04-05 B PL 4-0
V 2014-12-26 H PL 3-1
SENASTE BORTAMATCHER
O 2011-04-19 B PL 0-0
F 2012-01-04 B PL 0-3
V 2012-10-07 B PL 3-0
V 2014-04-05 B PL 4-0

Domare: Anthony Taylor

M
PL 2014/15 20 85 2 2 4
PL 2013/14 19 65 1 1 8
Snitt 3,85 0,08 0,08 0,31
Alla domare 2013/14 3,19 0,04 0,09 0,23
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS