Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Newcastle – Manchester United 0-1

Andra segern i rad bärgades mot Newcastle efter ett sent segermål av Ashley Young. Det innebär att United åtminstone inte tappar mark i kampen om topp fyra-positionerna.

United reste till Newcastle på onsdagskvällen och ställde upp med i stort sett samma lag som i lördags mot Sunderland med ett undantag, Marouane Fellaini ersatte Falcao i startelvan. Formationsmässigt varierade det mellan en 4-3-3 med Blind, Herrera och Fellaini centralt och en slags 4-4-2 med Fellaini bredvid Rooney.
Således detta: De Gea; Valencia-Smalling-Evans-Rojo; Herrera-Blind-Fellaini; Di Maria-Rooney-Young;

United höll på att få en drömstart på matchen när Ander Herrera vann bollen centralt av Mehdi Abeid och Wayne Rooney plockade upp bollen och serverade Angel Di Maria, men argentinaren tog för lång tid på sig och Fabricio Coloccini lyckades avvärja omställningsläget.

Newcastle backade hem långt för att sedan kunna ställa om vilket medförde att United dominerade bollinnehavet, och stundtals gjorde man det mycket bra. Det var variation både i tempo och passningslängd, och jag tror att van Gaal var nöjd med det han såg. Det som fattades var mål. Chanser skapades, bland annat missade Rooney ett friläge och Fellaini hade ett bra läge att nicka in 1-0 men ingen av spelarna lyckades.

Till den andra halvleken kom Newcastle ut med lite energi och skapade lite tryck inledningsvis vilket ledde till en riktigt bra målchans när Coloccini nickade fram Riviere, som löpte in bakom ryggen på en sovande Fellaini, men fransmannens avslut räddades av David De Gea.

Angel Di Maria slog sedan en perfekt passning till Fellaini som blev helt fri med Krul, men holländaren räddade. På returen tar Ashley Young bollen och har öppet mål men engelsmannen tog för lång tid på sig och Krul samt en försvarare hann över och målvakten räddade även Youngs avslut. Med facit i hand borde Young bara ha spelat bollen i sidled till den fristående Rooney som enkelt hade gjort 1-0. Bara minuter senare spelade Di Maria igen fram till ett friläge, den här gången Rooney, men kaptenen vinkades av för offside. På reprisen kunde man klart se att Rooney var på rätt sida, men med tanke på att Smalling sparkat ner Riviere i straffområdet i första halvleken så jämnade det kanske ut sig.

Matchen öppnade sig allt mer ju längre matchen led och Newcastle hade några bra chanser att ta ledningen. Men laget lyckades inte överlista De Gea. I den 89:e minuten skulle matchen avgöras på ett lite udda sätt. Rooney tunnlade Coloccini och tog sig inåt men tappade bollen till Abeid. Rooney fortsatte dock att jaga och stressa vilket ledde till en hemåt passning till Krul, och fortsatt press från Rooney. Den stressade målvakten slog bollen rätt ut till Young som kunde placera in 1-0 i öppet mål och United tog en enormt viktig seger i kampen om Champions League-platserna.

Matchinformation

Newcastle United 0
Manchester United 1
Turnering: Premier League, omgång 28
Tid: Onsdagen den 4 mars 2015, 20.45
Plats: St James’ Park, Newcastle
Publik: 49 801
Domare: Anthony Taylor

Matchhändelser

60Marcos Rojo
67Jonas Gutierrez
84Antonio Valencia
89Ashley Young0-1

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Evans, Rojo
Herrera, Blind
Di Maria, Fellaini, Young
Rooney

Januzaj för Di Maria (59)
Mata för Fellaini (82)
Carrick för Rojo (89)

Avbytare: Lindegaard, Jones, Falcao, McNair

Newcastle United

Krul
Janmaat, Coloccini, Williamson, R Taylor
Obertan, Sissoko, Abeid, Ameobi
Riviere, Cisse

Perez för Riviere (59)
Gutierrez för R Taylor (65)
Gouffran för Ameobi (81)

Avbytare: Woodman, Satka, Anita, Armstrong

Allt om matchen »

Res med oss till Manchester!