Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Gaal till attack mot media

Louis van Gaal har den här veckan redan på torsdagen pratat med media inför FA-cupmatchen mot Arsenal. Han var inte på bästa humör.

Om Ryan Giggs och media

När Ashley Young sköt segermålet igår var Louis van Gaal ovanligt känslosam medan Ryan Giggs var ett stenansikte. Det har föranlett diskussioner om att förhållandet mellan manager Van Gaal och assisterande manager Giggs inte ska vara det bästa.

Jag kan inte svara på det. För jag vill ha de ryktena,” säger en märkbart irriterad Van Gaal.

Men har du ett bra förhållande till Giggs?

Nej, vi har ett väldigt dåligt förhållande. Nej, nej. För jag är väldigt irriterad på den här frågan. För alla kan se att vi har ett väldigt bra förhållande. […] Inte bara med Ryan, med hela staben, med alla spelarna. Det är ett sätt att antyda saker. Då blir jag väldigt irriterad och jag tar mina matcher mot media. Jag är inte nöjd.

Van Gaal fortsätter sedan att gå till angrepp mot media.

Jag tycker att 90 procent [av det som skrivs] händer inte. Vet ni hur många spelare jag skulle köpa i januari? Har ni läst det i era tidningar? Jag har inte skrivit det. Jag sa på alla mina presskonferenser att vi inte skulle köpa. Kommer ni ihåg det?

Så ni måste tro på mig.

Blir du irriterad av kritiken mot laget?

Nej, nej, nej. Du säger det. Du säger det. Du antyder det. Du antyder det, inte jag. […] Ja, jag är irriterad på grund av frågan om förhållandet till Ryan Giggs. Det är att antyda.

Men du uppskattade inte hur dina kommentarer om en anfallare som gör 20 mål per säsong rapporterades?

Ja. Jag gjorde det? Jag gjorde det? Jag ställde inte frågan. Och sedan svarade jag att jag inte kan förneka att Van Persie eller Falcao inte har gjort 20 mål. Men ingen anfallare har gjort 20 mål. Jag är ledsen. Jag är ledsen. Det har jag sagt. Jag kan inte förneka att de inte har gjort mål. Jag är alltid en faktaman. Fakta räknas, inte vad ni säger eller vad jag säger. Det är fakta som räknas.

Om skadeläget

United har inga nya skador efter gårdagens match. Luke Shaw saknades igår eftersom man inte ville riskera honom. Vänsterbacken har känningar i hamstringsmusklerna.

Om matchen mot Arsenal

Det är en match mellan elva spelare mot elva spelare, på en hög nivå. För Manchester United och Arsenal är placerade trea och fyra i Premier League. Det är nästan en final tycker jag.

Van Gaal menar att det är en mycket viktig match.

Jag tror att om vi besegrar dem är det ett hårt slag för dem men om de besegrar oss är det ett hårt slag för oss. Det är en väldigt viktig match, inte bara för FA-cupen men också för kampen om Champions League-platserna. Vi har stöd från våra supportrar men Arsenal kommer också att ta med sig massor av supportrar. Jag hppas att vi kan ge dem en fantastisk match.

Han passar också på att berömma Arsene Wenger.

Enligt mig är det fantastiskt [det han har gjort]. Det kan bara vara i England, tror jag, där en manager är hängiven en klubb så länge. Det visar hur mycket han kan betyda för en klubb som manager. Jag gillar det – som Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger – jag tycker att det är fantastiskt att du kan göra det.

Om Ashley Young

Han är en spelare som vill utföra det du säger. Jag tycker att han passar min profil. Vi har också spelat med vingbackar och jag tycker att det är hans bästa position. Nu använder jag honom som ytter och han gör ett väldigt bra jobb. Jag är nöjd med honom.


Louis van Gaal pratade på en presskonferens och i en intervju i MUTV.