Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – city

Oj, vad härligt! Första derbysegern på länge och på vilket sätt! Hela laget stod för en väldigt fin insats mot city och förtjänar största eloge. Förhoppningsvis kommer de flesta att vara lika taggade inför mötet med Chelsea.

United vann med 3-1 mot Aston Villa efter två mål av Herrera och ett av Rooney. Nedan följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7,5

Gjore det han skulle på det han kunde. Gjorde ett par väldigt fina räddningar. De två insläppta målen kan knappast skyllas på De GeA.

Antonio Valencia
7

Var involverad i första citymålet, där han kanske borde kunnat göra bättre ifrån sig. Annars pigg framåt och hade inte så stora problem med Milner eller Silva.

Chris Smalling
7

Ett mål. Fick kröna detta derby med mål istället för rött kort, och det tycker vi ju om! Spelade stabilt hemåt, men var inte så synkad med resterande försvar under målen.

Phil Jones
7

Utbytt 75´. Jones var illa ute ett par gånger, men byggde upp spelet till första målet genom en dålig hemåtpassning. Annars lite osynk som övriga försvarare. Höll dock undan de få anfall city hade.

Daley Blind
7,5

Bäst i försvarslinjen av en anledning, den offensiva kraften. Var med i Uniteds första och andra mål och var dessutom bra i försvarsspelet.

Michael Carrick
8

Lugnheten själv på mittfältet som vanligt. Står för ett ibland helt fantastiskt spel både med och utan boll och ett spelsinne som inte många har i dagens fotboll!

Juan Mata
8

Utbytt 81´. Ett mål. Gjorde en riktigt fin balja, trots att han var offside. Sånt här självförtroende har man inte sett i Mata sen han spelade i Chelsea. Det kommer att byggas vidare på, tro mig.

Ander Herrera
8

En assist. Finns vissa lägen där han spelar slarvigt, men han är och tar tillbaka bollen så snabbt efteråt. Sprudlar av energi och tacklar förvånansvärt bra för att vara spanjor och inte heta Fernando Hierro. En av tre spanjorer som har en riktig peak för tillfället.

Marouane Fellaini
8

Utbytt 83´. Ett mål. Han passar så bra i dessa matcher, afrokrullet! En sjuk (rygg?)nedtagning som bäddar upp för första målet och bra positionering och nick på andra målet. Fellaini out? Skulle inte tro det!

Ashley Young
8,5

Ett mål och två assist. Killen som har hånats under två säsonger. Killen som egentligen på egen hand avgör det näst största derbyt för United. Ska tilläggas genom ATT STÅ PÅ BENEN! Piruetten på första målet kan endast en riktig ballerina återskapa. Fina assister, ska tilläggas.

Wayne Rooney
7

En assist. Rooney spelade bra och assisten till Mata var nästintill briljant. Fick dock inte alltid ur så mycket av spelet som han borde kunnat få. Sparar sig till Chelsea för att tysta alla kritiker!

Inhoppare

Marcos Rojo
n/a

Inbytt 75´. Satte inte allt för mycket avtryck på matchen. Kanske bör ha varit mer fokuserad på 4-2-målet.

Angel Di Maria
n/a

Inbytt 81´. Fick inte ut allt för mycket av sin tid på plan. Lite mycket chanspassningar ibland.

Falcao
n/a

Inbytt 83´. Fick ett bra läge och kunde ha blivit målskytt. Tanten med vodoodockan vägrar dra ur nålen ur Falcao.

Res med oss till Manchester!