Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Bromwich Albion

Darren Fletcher återkommer på lördagen för till Old Trafford för första gången sedan flytten till West Brom i vintras. Fletchers West Brom har en hyfsat bekväm position i tabellen medan United behöver en seger för att undvika en nervös säsongsavslutning.

Avspark är 18.30 i en match som visas på Viasat Fotboll och Viaplay.

Manchester United

Manchester United går in i matchen med två raka förluster. För Louis van Gaals lag är det dock stor skillnad på hemmaspel och bortaspel. United har sex segrar och 18 gjorde mål på de sex senaste hemmamatcherna, man har elva segrar och en förlust på de tolv senaste på Old Trafford. Fortress Old Trafford är tillbaka.

Det här är en massiv väckarklocka för oss,” kommenterade Chris Smalling efter förlusten mot Everton förra veckan. ”Jag tror att vi kommer att få se ett annorlunda Manchester United mot West Brom. Vi kommer att säkerställa att vi lär oss av det här, supportrarna förtjänar bättre.

United behöver sex poäng på de fyra sista matcherna för att säkra Champions League-kval. Troligen behöver man inte ens ta så många poäng, då Liverpool, Tottenham och Southampton lär tappa poäng under säsongsavslutningen. United gör dock klokt i att avsluta med fyra raka segrar, då det skulle vara fördelaktigt att sluta topp tre. Visst, United kommer att vara storfavoriter i ett Champions League-kval men det är ingen garanti att man vinner. Motståndet i ett eventuellt kval kan nog förutsättas vara åtminstone på samma nivå som Everton – det är inga Zalaegerszeg eller Debrecen som utgör kvalmotstånd nu för tiden.

Jag skriver det här före Van Gaals presskonferens, varvid det blir en ren gissningslek kring skadesituationen. Vi vet att Rafael är borta resten av säsongen. Rooney blev knäskadad mot Everton och rapporterna kring hans status varierar men jag utgår från att han inte är aktuell. Däremot borde Carrick, Jones och Rojo vara aktuella igen.

I så fall får Van Gaal lite att fundera på. De Gea är given i mål, Valencia har ingen konkurrent på högerbacksplatsen och Smalling är rimligen första mittback på laguppställningen. Jones föredrogs före Rojo senast det begav sig och det vore rimligt att McNair får kliva undan efter en svag insats mot Everton. Evans verkar inte vara aktuell.

På vänsterbacksplatsen blir Blind tillgänglig om Carrick är tillbaka. Blind eller Shaw är inget självklart val men min magkänsla säger att Van Gaal väljer Blind.

Kvartetten Mata, Herrera, Fellaini och Young har misslyckats med att producera två matcher i rad varför det borde finnas en öppning för Di Maria. Min känsla är dock att Van Gaal fortsätter med samma spelare.

Längst fram står det mellan Van Persie och Falcao om Rooney är otillgänglig, då Wilson märkligt nog har placerats långt ner i frysboxen. Falcao har inte gjort någon Unitedsupporter glad de två senaste matcherna, så Van Persie känns som ett mindre dåligt val.

Möjlig startelva (4-1-4-1): De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Blind; Carrick; Mata, Herrera, Fellaini, Young; Van Persie

West Bromwich Albion

I West Brom handlar det förstås bara om Darren Fletchers återkomst till Old Trafford. Det är en självklarhet att Fletcher får en hjältes mottagande när han på den tidiga lördagskvällen leder in sitt West Brom på Old Trafford.

Darren Fletcher football genius,
Darren Fletcher football genius!

Fletchers status som fotbollsspelare fick vi en bekräftelse på då Tony Pulis omedelbart utnämnde honom till lagkapten. Den skotska mittfältaren har sedan spelat varenda minut i de elva matcher han har varit tillgänglig (han fick ju inte spela i FA-cupen då han hade representerat United i cupen).

West Brom ligger för närvarande på 13:e plats i tabellen. Trots att de bara har 37 poäng har de i praktiken säkrat sin plats i Premier League till nästa säsong. Förra helgen fick de 0-0 hemma mot Liverpool och för två veckor sedan vann de överraskande borta mot Crystal Palace. Dessförinnan hade man en betydligt tyngre period med fem förluster på sex matcher.

West Brom saknar den förre Unitedmålvakten Ben Foster som blev knäskadad i mitten av mars och inte förväntas vara tillbaka förrän i oktober. I övrigt har man fullt manskap, då Mulumbu är tillbaka efter tre matchers avstängning.

Managern Pulis är relativt konsekvent i sina laguttagningar. I matcherna mot Crystal Palace och Liverpool startade han med samma elva spelare och jag utgår från att han gör det igen.

Multifunktionella Baird, offensive Sessegnon och anfallaren Ideye är de som närmast knackar på dörren.

Möjlig startelva (4-4-2): Myhill; Dawson, McAuley, Lescott, Brunt; Gardner, Yacob, Fletcher, Morrison; Anichebe, Berahino

Historik

När lagen möttes i West Bromwich i oktober blev det 2-2, efter en sen kvittering av Daley Blind. Sessegnon gav hemmalaget en tidig ledning innan Marouane Fellaini, som ersatte Herrera, kunde kvittera tidigt i andra. När United låg på för ett ledningsmål kunde Berahino dock kontra in 2-1. Blind räddade åtminstone en poäng till United.

Senaste mötet på Old Trafford var i början på förra säsongen, då West Brom vann med 2-1 och delade ut en av de första tunga smällarna mot David Moyes. Det var första hemmaförlusten mot West Brom sedan 1970-talet.

Matchinformation

Manchester United
West Bromwich Albion
Turnering: Premier League, omgång 35
Tid: Lördagen den 2 maj 2015, 18.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viasat Fotboll, Viaplay

Manchester United

Skador Rafael (revben, säsongen ut)
Tveksamma Carrick (lår), Jones (fot), Rojo (ljumske), Rooney (knä)
Avstängda
Position 4:e | 19-8-7 | 59-34 | 65
Bästa målskytt Rooney (12)
Disciplin 59 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 15/3 TottenhamHPL 3-0
V 22/3 LiverpoolBPL 2-1
V 4/4 Aston VillaHPL 3-1
V 12/4 Manchester cityHPL 4-2
F 18/4 ChelseaBPL 0-1
F 26/4 EvertonBPL 0-3

West Bromwich Albion

Skador Foster (knä, oktober)
Tveksamma
Avstängda
Position 13:e | 9-10-15 | 32-46 | 37
Bästa målskytt Berahino (12)
Disciplin 58 GK, 3RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 14/3 StokeHPL 1-0
F 21/3 Manchester cityBPL 0-3
F 4/4 QPRHPL 1-4
F 11/4 LeicesterHPL 2-3
V 18/4 Crystal PalaceBPL 2-0
O 25/4 LiverpoolHPL 0-0

United mot West Brom

Totalt 125 53-31-41 227-193
Ligan 117 51-28-38 217-179
Hemma 62 33-16-13 124-77
FYRA SENASTE MÖTENA
O 2013-05-19BPL 5-5
F 2013-09-28HPL 1-2
V 2014-03-08BPL 3-0
O 2014-10-20BPL 2-2
SENASTE HEMMAMATCHER
O 2010-10-16HPL 2-2
V 2012-03-11HPL 2-0
V 2012-12-29HPL 2-0
F 2013-09-28HPL 1-2

Domare: Anthony Taylor

M
PL 2014/15 25 101 3 2 6
PL 2013/14 19 65 1 1 8
Snitt 3,77 0,09 0,07 0,32
Alla domare 2013/14 3,19 0,04 0,09 0,23
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).

Allt om matchen »