Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester United engelska U21-mästare

Embed from Getty Images

Manchester United är engelska U21-mästare anno 2015!

Detta står klart sedan Chelsea på fredagskvällen misslyckades med att besegra West Ham. Manchester United har, med en match kvar att spela, 40 poäng och Chelsea kan nu som bäst komma upp i 37 poäng.

Det är ingen tvekan om att United just nu dominerar på U21-nivån i England. United har blivit mästare två gånger av tre sedan U21-ligan introducerades säsongen 2012/13 och när man missade titeln förra året slutade man två. Räknar vi också in reservlagsligan är det Uniteds tredje titel på fyra år och den fjärde på sex år.

Årets ligaseger blev i slutändan tämligen klar, men länge var det väldigt, väldigt jämnt i ligan. Så sent som i tisdags hade faktiskt niondeplacerade Manchester city fortfarande chansen att vinna ligan. Framför allt är det Uniteds förmåga att inte förlora som avgjorde – United har endast tre förluster medan övriga lag har sex förluster eller mer.

Uniteds titel kommer som vanligt efter en säsong där man har använt en hel drös av spelare, det brukar ju bli så på den här nivån. Andreas Pereira har startat 19 av 21 ligamatcher och Tom Thorpe har startat 18, sedan är det ett ordentligt hopp ner till trion Liam Grimshaw, Donald Love och Tyler Blackett som har startat 12 matcher vardera (Grimshaw har också fem inhopp och Love har två). James Weir har medverkat i 19 matcher, men han har bara startat nio matcher.

Fullständig spelarstatistik finns här.

(Bilden längst upp är från när United i augusti inledde säsongen med att vinna Manchester Senior Cup.)