Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fifaskandalen: Blatter omvald, Gill hoppar av

Sepp Blatter blev igår, som väntat, omvald till Fifapresident. Blatter vann en promenadseger med 133 röster mot 73 för Ali Bin al-Hussein, som var den enda utmanaren. [Guardian]

En som inte kommer att ställa upp för Blatter i Fifa är Manchester Uniteds förre VD David Gill som prompt meddelade att han inte tänker ta sin post som vicepresident i Fifa. “Mitt professionella rykte är kritiskt för mig. Jag ser helt enkelt inte hur det kan bli en förändring till det bättre så länge Mr Blatter är kvar på sin post,” säger Gill i ett uttalande. [BBC]

Gary Neville argumenterar i sin kolumn i Telegraph att spelarna nu måste leda en revolution för att stoppa Sepp Blatter och hans obscena regim. Synd att han inte var lika pigg på att agera politiskt när han var spelare och Glazerfamiljen köpte Manchester United. Man undrar ju också om Neville om någon vecka, som landslagstränare, kommer att stå i det engelska landslagets omklädningsrummet och predika för en bojkott.

Mer läsning: