Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Cleverley klar för Everton

Embed from Getty Images

Everton meddelar på fredagen att Tom Cleverley kommer att signera för klubben när hans kontrakt med Manchester United löper ut den 1 juli. Cleverley kommer att skriva på ett femårskontrakt med Liverpoolklubben.

Tom Cleverley är en produkt av Manchester Uniteds akademi. Han var tidigt en lovande mittfältare men fick vänta länge på debuten i a-laget. Först efter låneuppehåll i Leicester, Watford och Wigan fick han chansen av Sir Alex Ferguson. Cleverley debuterade som inhoppare mot Manchester city i Community Shield 2011.

Han inledde säsongen 2011/12 mycket bra, bara för att sedan bli skadad. Efter skadan nådde han inte riktigt upp till samma nivå, men han spelade ändå 22 matcher när United vann Premier League 2013.

Cleverley fick regelbunden speltid även under David Moyes, men han fick samtidigt utstå otroligt mycket kritik. Efter årsskiftet 2013/14 fick han ytterst begränsat med speltid och han tappade även sin landslagsplats.

Det såg först ut som att Cleverley skulle få en ny chans under Louis van Gaal. Uniteds nya manager bestämde sig till slut ändå för att släppa Cleverley, som gick på ett säsongslångt lån till Aston Villa. Då Cleverley bara hade ett år kvar på kontraktet innebar det effektivt slutet på hans Unitedkarriär.

Cleverley hade en tuff inledning i Aston Villa även om han tidigt tog en ordinarie plats. Han spelade upp sig efter hand och när Tim Sherwood tog över Villa var Cleverley regelbundet en av lagets bästa spelare.

I Everton återförenas Cleverley med Roberto Martinez, som var manager för Wigan när Cleverley spelade där. Martinez är förstås belåten att ha säkrat Cleverleys signatur:

Vi är extremt glada att välkomna Tom till Everton och jag kan tänka mig många anledningar till varför våra fans kommer att uppskatta att Tom representerar vår fotbollsklubb.

Det viktigaste är att han passar perfekt in i vad vi försöker bygga här, då han har så mycket erfarenhet av att spela i Premier League och han har fortfarande de bästa åren framför sig.

Vid 25 års ålder, och som en spelare som har representerat sitt land, har Tom upplevt att vinna troféer och haft stora roller i krävande lag. Då jag har arbetat med honom tidigare vet jag vilken typ av karaktär han är och jag vet att vi, med stödet från Evertons fans, kommer att få en väldigt speciell fotbollsspelare som ansluter till vårt redan spännande lag.

Det säger också mycket, när en sådan som Tom är tillgänglig på fri transfer och han kan välja sin nästa klubb från så många alternativ hemma och utomlands, att han har valt att spela för vår fotbollsklubb. Det är den perfekta starten på hans karriär här i Everton.

Cleverley gjorde 79 matcher och 5 mål för United. Han vann Premier League 2013 samt Community Shield 2011 och 2013.

I relaterade nyheter noteras att Cleverley idag har blivit uttagen till det engelska landslaget, då han ersätter skadade Ryan Mason.

Muss önskar Cleverley lycka till i framtiden.

Spelarprofil Tom Cleverley.


Källa: Evertonfc.com