Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Blind får pappa som tränare

  • Över på den officiella hemsidan snackar Warren Joyce om att utveckla spelare: “Om du tittar på de senaste fem eller sex åren har en väldans massa spelare gått vidare och lämnat klubben och gjort det bra för sig själva och haft en bra karriär. Och vi har några i a-laget här också. För att ta dig in i a-laget måste du givetvis ta dig förbi världsklasspelare som också vill stanna på toppen av trädet och vinna saker.” [Manchester United]
  • Även juniortränaren Paul McGuinness får komma till tals: “Fans vill se en lokal grabb göra det bra och jag tror att de är mer förlåtande mot dem.” McGuinness pratar också om blandade åldrar: “Det är något vi gör bra. […] Du lär dig genom att vara i toppen av din åldersgrupp som den äldsta spelaren och sedan flyttar du upp till botten på nästa grupp och lär dig från mer erfarna spelare.” [Manchester United]
  • Leicester City har sparkat sin manager Nigel Pearson. [Leicester]
  • I november slog vann United mot Blackburn i kvartsfinalen i Lancashire Senior Cup. Men det är först nu som semifinalen har spikats. United möter Rochdale i Altrincham lördagen den 18 juli, med avspark 16.00.

  • Memphis Depay, Robin van Persie och Daley Blind har fått en ny förbundskapten. Åtminstone Blind lär känna den nya förbundskaptenen rätt bra, det är nämligen far hans, Danny Blind. Återstår att se om det blir positiv eller negativ särbehandling för Daley. [Ons Oranje]
  • Till sist kan vi konstatera att Samel Eto’o tycks följa en mall när han säger hejdå: