Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Video: Rojo och Di Maria bakom Argentinas seger

Dramatiska semifinaler verkar vara en historisk företeelse. Vi minns ju till exempel Tyskland mot Brasilien i VM och Portugal mot Tyskland i U21-EM. Nu kan vi lägga Argentina mot Paraguay i Copa America till den listan.

Det var stor Unitedprägel på den argentinska 6-1-segern. Marcos Rojo inledde målskyttet efter en kvart, då han liggandes tryckte in bollen i mål. Rojo hade några minuter tidigare hunnit dra på sig en varning (hans andra i turneringen, men den första försvann efter gruppspelet, så han slipper avstängning). Argentina ökade på till 2-0 men en reducering precis före halvtid gav viss spänning.

https://twitter.com/marcosrojo5/status/616065975075606528/photo/1

Då klev Angel Di Maria in i handlingen. Först, då andra halvlek bara var ett par minuter gammal. sprang han på en djupledsboll och lirkade 3-1. Sedan, sex minuter senare, tog han vara på en retur och då han satte 4-1. Di Maria, som såg ut som Angel Di Maria för första gången sedan hösten 2014, var inte nöjd med det. Med tio minuter kvar av matchen serverade han Aguero till 5-1 med ett perfekt inlägg.

Både Di Maria och Rojo spelade hela matchen.

Argentina möter värdnationen Chile i finalen på lördag kväll (avspark 22.00).