Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Henriquez klar för Dinamo Zagreb

Embed from Getty Images

Manchester United har nu, med minsta möjliga ansträngning, bekräftat att Angelo Henriquez är såld till Dinamo Zagreb. Henriquez, som i natt vann Copa America, lämnar därmed Manchester United utan att göra en enda officiell match i a-laget.

Henriquez värvades till United från Universidad de Chile i september 2012. Efter sex matcher och två mål i U21 lånades han i januari 2013 ut till Wigan. Där fick han sparsamt med speltid, men han fick ändå, som oanvänd avbytare, vara med och vinna FA-cupen när Wigan lekte med Manchester city i finalen.

Henriquez återvände till United sommaren 2013 och sköt ett mål i träningsmatchen mot AIK. Sedan skickades han på ett säsongslångt lån till Real Zaragoza. Sommaren 2014 lånades så Henriquez ut till Dinamo Zagreb. Han öste in mål i Kroatien och Zagreb vann ligan. Tämligen tidigt rapporterades det att Zagreb hade köpt Henriquez – rapportera som stöddes av uttalanden från den kroatiska klubben – och de rapporterna visar sig alltså stämma.

Uniteds media har hela tiden varit knapphändiga i sin rapportering kring Henriquez. När han förra året blev utlånad till Zagreb skrev United inte ens en artikel om det. Man skriver heller ingen artikel om det nu – däremot har man uppdaterat två gamla artiklar. I en artikeln Manchester United squad taking shape skriver man att: “Henriquez har gått till låneklubben Dinamo Zagreb på permanent basis.” Och i nattens artikel om Copa America-finalen är texten om Henriquez ändrad till: “De första pigga benen i förlängningen tillhörde den förre Reds-anfallaren Henriquez, som nu är i den kroatiska klubben Dinamo Zagreb.” Märkligt kan jag tycka, han är trots allt en a-landslagsman.
Uppdatering: United har nu bemödat sig med en artikel om att Henriquez är såld.

Henriquez blir den sjätte spelaren – efter Ben Amos, Tom Cleverley, Radamel Falcao, Saidy Janko och Tom Thorpe – att lämna United den här sommaren.

Vi önskar Angelo Henriquez lycka till i framtiden.