Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Nyförvärven presenterades; Van Gaal sågar Valdes

Manchester United kallade till presskonferens i Seattle på onsdagskvällen (onsdag eftermiddag lokal tid) för att presentera de tre senaste nyförvärven samt för att prata upp matchen mot Club America. Här är en sammanfattning av vad som sades:

Louis van Gaal:

 • Jag är väldigt nöjd [med nyförvärven]. För de är enligt mig väldigt bra spelare.” Han gillar också att de är på plats redan innan turnén börjar. Det är bättre än förra året.
 • Svårt att låta Van Persie lämna?Alla beslut är svåra. […] Men jag hade konversationen redan i slutet av säsongen, så han visste redan vad som sades. Han gjorde ett väldigt bra val.” Fenerbahce är ett bra val för Van Persie.
 • Om Schneiderlin: Truppen var inte balanserad och mittfältare behövdes för balansen. Man kunde förvänta sig två sittande mittfältare. Schneiderlin passar in i systemet och filosofin. Köper inte för att köpa. ”Du måste kämpa för din plats. […] Ingen plats är säker, inte ens min plats är säker.” Schneiderlin måste slåss med Schweinsteiger, Carrick och Blind. Darmian och Valencia får slåss om högerbacksplatsen.
 • Van Gaal är stolt över att Ed Woodward har levererat spelarna i rätt tid.
 • Om Darmian: Vill ha spelare som kan försvara i första hand och samarbeta med försvararna. Han har bra positionering. Han är snabb. Han är hygglig på huvudet, vilket är ett plus. Han kan bygga upp spelet och se fria spelare. Han är en bra spelare offensivt sett och United vill anfalla med ytterbackarna. Schneiderlin klarar Premier League – Schweinsteiger och Darmian måste bevisa att de kan göra det.
 • Om Schweinsteiger: Inga tvivel. Tittar inte bara på kvaliteten utan också hur spelaren är som en människa. Principen om den totala människan. Säker på att han kommer att göra sitt bästa för att prestera som i Bayern. ”Jag har massor av förtroende, därför har vi köpt honom.
 • Varför Van Persie var tvungen att lämna är en sak mellan Van Gaal och Van Persie.
 • Om McNair: Han är bättre som mittback än som högerback. ”Annars hade vi inte köpt Darmian.
 • Om Valdes:Han är inte uttagen för han följer inte vår filosofi. Och då finns det inte en plats för en spelare. […] Han vägrade spela för reservlaget. […] När man inte är villig att följa filosofin finns det bara en väg: Ut! […] För oss är det en stor besvikelse. […] Det är synd för vi gav honom chansen att rehabilitera och sedan fick han ett kontrakt.
 • Om Club America: Spelar 4-4-2. Bra med bollen, de spelar offensiv fotboll. Men det är första matchen för United, den första matchen är alltid svår. Club America är längre fram i träningen.
 • Welbeck och Chicharito fick lämna för att det inte fanns tillräckligt många platser i laget. Men Chicharito kommer tillbaka nu.
 • Di Maria är fortfarande en del av truppen och kommer den 25 juli. En eventuell flytt är en process. Det är korkat att fråga om spelarnas attityd.
 • Det är så mycket i tidningarna, men det är inte sant. Han [pekar på en journalist] skriver alltid skräp.
 • Inga svar angående De Gea och silly season. Det är en process, kan inte avslöja strategin. Om det kommer en ny målvakt beror på De Gea, som gör sitt bästa på träning.

Matteo Darmian:

 • Jag kommer att göra mitt bästa. Jag är här för att arbeta hårt och göra mitt bästa.

Morgan Schneiderlin:

 • Att komma till England och Southampton var det bästa för honom. Men det är ett nytt steg i karriären nu och han vill lära sig mer och bli bättre.
 • Hade du fler anbud? Det enda han vill säga är att när han fick chansen att gå till United så var det ingen tvekan. Spekulationerna är bara tidningssnack.

Bastian Schweinsteiger:

 • Stor ära att spela för United. Nytt steg i livet. ”Jag vill vinna titlar, det är enkelt.
 • En stor utmaning att spela i ”den bästa ligan i världen”. Han vill ha en positiv påverkan. Han pratar igen om att de fick applåder efter matchen som United vann med 3-2 på Old Trafford men Bayern gick vidare.
 • Om Van Gaal: Vi känner varann från Bayern. Han var bra för min utveckling. Vi vann titlar. ”Jag är här för Manchester United.

Samtidigt har Michael Carrick blivit intervjuad i MUTV och han säger att han nu känner sig bra igen och är redo för säsongen:

Jag känner mig bra. Jag hade en vadskada i slutet av säsongen men kom in över sommaren och det hjälpte mig att komma in i träningen med pojkarna sedan vi kom tillbaka. […] Konkurrens om platser är bra. Under åren har det alltid varit konkurrens om platserna i den här klubben.

Läs mer på den officiella hemsidan.