Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal nöjd med segern mot Club America

  • Om försvaret: Det var vår första 45-minutersmatch. Jag ville se vår defensiva organisation, det var den huvudsakliga aspekten. Vi gav inte bort något mål, bara en eller två chanser, så jag är nöjd med det.
  • Om Schneiderlins mål: “Han gjorde, tror jag, fem mål med Southampton, så det är ingen slump. Men vi har tränat det här med honom så jag var väldigt nöjd med hans prestation.” Van Gaal påpekar också att Club America är ett kortvuxet lag, varför United hade en fördel, vilket man inte har i Premier League.
  • Om De Gea och Valencia:Små skador, men vi kan inte ta några risker.
  • Om Fellaini:[Han] är avstängd de tre första matcherna, så han har längre tid på sig att förbereda sig själv och jag behöver se andra spelare.
  • Om Goss:Sean Goss var inte uttagen för jag valde andra spelare.
  • Om planen:Planen var svår […] gräset rörde sig alltid. Ni såg att många spelare ramlade. Du kan få fler skador, vilket är en oro. […] I England har vi Old Trafford och det är bara fotboll. Det är inte för underhållning. Det är inga One Direction [som spelade på arenan i onsdags, red. anm.].
  • Om fortsättningen i USA: Även mot San Jose kommer 22 spelare att få 45 minuter var. Sedan blir det 60 minuter för ett gäng spelare mot Barcelona och i sista matchen mot PSG kan det hända att någon spelare får lira hela matchen.
  • Blind som mittback:Det kan vara [ett långsiktigt alternativ]. Marcos Rojo är inte här. […] Jag vill alltid spela med en vänsterfotad mittback och Blind kan göra jobbet. Kanske ska han spela där, men alla spelarna kan spela där. Förra året var det Jones och Smalling och även McNair har spelat där. Men jag föredrar en vänsterfotad försvarare och med Rojo och Blind har vi två.
  • Om Javier Hernandez:Han kan bevisa sig själv igen. Hans chanser är bättre nu.” Van Gaal bekräftade igen att Hernandez, tillsammans med Di Maria och Rojo, ansluter den 25 juli.

Läs mer på den officiella hemsidan.