Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Club Brugge – Manchester United 0-4

Åter till Champions League!
Med sammanlagt 7-1 slog United ut Club Brugge och därtill med oerhört efterlängtade mål från Wayne Rooney.  

När laguppställningen tillkännagavs en timme innan matchstart fick vi en glädjande nyhet att Ander Herrera fanns med i elvan. Spanjoren fick möjlighet att starta sin första match för säsongen och var enda förändringen från första mötet på Old Trafford. Funderingar fanns inför huruvida Marouane Fellaini skulle komma att starta men på grund av avstängningen har han spelat för få minuter för start, i en såpass viktig match, menar van Gaal. Adnan Januzaj fick fortsatt stort förtroende i positionen bakom Rooney.

Matchen

Embed from Getty Images

Ander Herrera som alltså för dagen fick möjligheten att starta en match hade två direkt kontrasterande halvlekar. I första såg han direkt rostig och slarvig ut och även lite väl mån om att visa upp sig. Tyvärr så övertygande han inte då han slog felpass, drog på sig frisparkar, gult kort och allmänt icke tillfreds med sitt spel eller sin roll. Hans roll förändrades i och med bytet av Januzaj mot Schweinsteiger direkt efter paus då Herrera flyttades upp som 10:a och då förändrades såväl han som Uniteds anfallsspel. Men innan vi hinner fram till andra halvleken bör det nämnas att tempot i första var ganska långsamt och det såg långt ut mellan lagdelarna, någonting som också såg annorlunda ut efter pausen.

Mannen på bilden här nedan hade inför matchen väntat alldeles för länge efter att sätta bollen in mellan stolparna. Tjugo minuter in i matchen serverades han fint av Memphis, fri mot målvakten som han lätt och nätt chippade över och 1-0 var ett faktum. Ett till synes psykologiskt viktigt mål för Rooney och ett lugnande besked till alla fans där ute som verkligen börjat tveka kring mannens förmåga att spela på den positionen. Sämre blev det inte av att han fortsatte måla i andra halvleken, då på passning från en osjälvisk Herrera och fullbordandet av hat-trick på pass från Juan Mata.

Embed from Getty Images

Anfallet till 2-0 bör nämnas lite extra då det var ett kvickt och för ögonen vackert anfall där Herrera mycket väl hade kunnat avsluta själv men valde att på första touch nå en fristående Rooney mitt framför målet och mötet kändes därmed avgjort. Glädjande nog slutade inte United spela därefter utan tvärtom fortsatte anfalla med snabba omställningar som ett lyckosamt recept för framgång.

Skillnaden i anfall var stor jämfört med första halvleken och Herrera trivdes som en länk mellan mittfält och anfall, någonting som definitivt saknats i föregående matcher när Januzaj spelat. Det var också han som fick göra matchens sista mål när han fri med målvakten säkert placerade in 4-0. Passningen från Bastian Schweinsteiger som friställde Herrera var någonting som bara går att klassa som fotbollsgodis!

Embed from Getty Images

Efter tre snabba mål slog United av på takten och Brugge var ett synnerligen slaget lag vilket innebar att matchens sista 20-25 minuter blev en transportsträcka. Värt att nämna dock var att Chicharito kom in och tyvärr inte hade en av sina bättre kvällar i den röda tröjan. Först halkade han vid möjligheten att fylla på till 5-0 från straffpunkten och sedan totalmiss någon meter framför mållinjen, på inlägg från Young. Återstår att se om den lilla ärtan spelar kvar efter transferfönstrets stängning! Blicken som van Gaal gav Giggs vid straffmissen kan man se hur många gånger som helst och det går säkerligen att läsa in mycket i vad nederländaren tyckte där och då.

Embed from Getty Images

Reflektioner

Fortsatt imponerande att United har spelat fem tävlingsmatcher och den enda som överlistat Romero och de fyra framför honom är Michael Carrick! Igår fick också Romero visa lite grann vad han går för med ett par fina insatser. Återstår att se dessa sista dagar av transferfönstret men än så länge ser det nästan oroande lugnt ut bakåt. Ytterbackarna fortsätter att imponera och mittbacksparet ser tryggt ut. Blind visade igår prov på sin fina passningsfot i uppspelsfasen och Smalling dominerade återigen luftrummet samt styrde och ställde som vi numera är vana att se honom göra.

Embed from Getty Images

United har fortsatt pinsamt svårt att göra mål från straffpunkten. Visst, Chicharito är inte ordinarie straffskytt och fick möjligheten från Rooney igår, och visst han halkade men oavsett vad skall det bara bli mål.

Adnan Januzaj syntes knappt under de 45 minuter som han fick spela igårkväll. Ännu en start som nummer 10, bakom Rooney, och väldigt lite att rapportera av värde. Kan detta ha varit “sista” chansen för säsongen och att det nu väntar en utlåning för honom? Beror säkerligen på vad som händer gällande inköp, då minst en måste in för att det skall vara tänkbart – i alla fall om man skall tro LVG som sagt upprepade gånger att Januzaj skall stanna.

Resultat

Club Brugge0
Manchester United4
Totalt: 1-7

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, playoff, 2:2
Tid: Onsdagen den 26 augusti 2015, 20.45
Plats: Jan Breydelstadion, Brygge
Publik: 28 733
Domare: Antonio Mateu Lahoz (assisterande: Cebrian Devís, Del Palomar ; målområde: Estrada, Hernandez ; fjärde: Cabanero) [Spanien]

Matchhändelser

13Ander Herrera
20Wayne Rooney
Assist: Memphis
0-1
45+1Claudemir
49Wayne Rooney
Assist: Herrera
0-2
57Wayne Rooney
Assist: Mata
0-3
63Ander Herrera
Assist: Schweinsteiger
0-4
77Ruud Vormer
81Javier Hernandez (straffmiss)

Manchester United

Romero
Darmian, Smalling, Blind, Shaw
Carrick, Herrera
Mata, Januzaj, Memphis
Rooney
Schweinsteiger för Januzaj (46)
Young för Mata (62)
Hernandez för Herrera (64)
Avbytare: Johnstone, Fellaini, Schneiderlin, McNair

Club Brugge

Bolat
De fauw, Duarte, Castelletto, De Bock
Claudemir
Diaby, Vormer, Vazquez, Bolingoli Mbombo
Sutter
Vanaken för Vazquez (69)
Dierckx för Diaby (78)
Cools för Bolingoli Mbombo (88)
Avbytare: Bruzzese, Meunier, De Smul, Oulare
Res med oss till Manchester!