Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Regan Poole klar för United, O’Hara till Morecambe på korttidslån

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde ytterligare ett par affärer innan transferfönstret stängde. Den walesiska försvararen Regan Poole lämnar Newport County för Manchester United. Samtidigt går målvakten Kieran O’Hara på ett månadslångt lån.

Regan Poole, som föddes i Wales, fyllde 17 år i somras. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit göra 17 a-lagsmatcher för Newport. Den här säsongen har han tre starter och ett inhopp för Newport i League Two. Han provtränade med United i september förra året och när han återvände till Newport blev han klubbens yngsta spelare någonsin då han debuterade i League Two, bara 16 år och 94 dagar gammal.

Poole har representerat Wales U17-landslag. Övergångssumman är inte officiellt, men det spekulerades tidigare om 100 000 pund, vilket skulle kunna växa till 400 000.

De senaste dagarna har ett antal klubbar visat ett intresse i Regan, men så snart som Manchester United kom in fanns det egentligen bara en utgång,” säger Newports manager Terry Butcher till klubbens hemsida.

Det är varje pojkes dröm att spela för Manchester United och det är en underbar möjlighet för honom att utvecklas i en sådan magnifik klubb. Det spelare ingen roll i vilket land du är i, eller var du är i världen, när Manchester United kallar har du ett svar.

Det blir intressant att se var Poole passar in i United. Rimligtvis borde han vara för erfaren för U18 redan nu. United har talangfulla backar som Axel Tuanzebe och RoShaun Williams i klubben, så klubben har det bra ställt med unga mittbackar just nu.

O’Hara till Morecambe på lån

Morecambe meddelar att man har signerat Uniteds U21-målvakt Kieran O’Hara på ett månadslångt ungdomslån, till och med den 29 september. Han kommer att vara backup till ordinarie målvakten Barry Roche, då reservmålvakten Tony Thompson är skadad.

Vi välkomnar Kieran till klubben och hoppas att han trivs under sin tid här och lär sig massor från sin upplevelse,” säger Morecambes manager.