Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag (del 2)!

Alla spelare kommunicerar med mig. De kommer till mitt kontor. Tro mig, det är som det är. Men jag är ingen diktator, jag är en kommunikatör” sa Van Gaal under den andra delen av gårdagens presskonferens.

Om spelarna vill ändra något måste de framföra bra argument till Louis van Gaal. Han säger att han lyssnar på alla – spelare och ledare – idéer men det krävs mycket för att övertyga honom. Han betonar också att han måste anpassa sig till United och till England. Van Gaal går aldrig in i omklädningsrummet, där ska bara spelarna vara, tycker han.

Det är fortfarande bättre än alla andra jobb. […] För som en spelar jobbar du med din hobby.

Presskonferensen innehöll en sekvens där Van Gaal applåderade samtidigt som han pratade. I en annan sekvens körde han världens sämsta air quotes. Mestadels var det en enda lång monolog, där Van Gaal avbröt ett antal frågor. Det ställdes inga frågor om dagens match, vilket inte uppskattades av presstanten (hon som säger till när det är dags att sluta): ”Okej grabbar, det var det. Sorry. Det var allt, tack. Inga frågor om fotbollen, det var bra. Tack!

I andra nyheter så spelar U18 just nu mot Blackburn. Angel Gomes, som nyligen fyllde 15, gör sin första match från start.

Bastian Schweinsteiger är förstås laddad och har som vanligt gjort sin egen matchposter:

Vi avslutar med dagens matchprogram:

https://twitter.com/ManUtd/status/642259249091997696/photo/1