Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Notiser: Illaluktande skottar

  • Manchester United plc har idag lämnat in dokument till myndigheterna på att man kan komma att sälja 24 miljoner aktier, till ett värde av 400 miljoner dollar. Jag har inte riktigt greppat alla detaljer men det tycks handla om nya aktier, alltså en aktieemission. Det rör sig givetvis om a-aktier (dvs. aktier med lågt röstvärde), så Glazerfamiljen kommer fortfarande att sitta på en överlägsen majoritet av rösterna i företaget. Pengarna som inbringas från en eventuell försäljning kommer att gå till aktieägarna, det blir alltså inget tillskott i klubbkassan. Min högst amatörmässiga tolkning är att klubben inte kommer att påverkas i någon relevant utsträckning. Den som vill veta mer kan ladda ner ett 777 sidor långt dokument.
  • Hector Moreno, som skadade Luke Shaw, utsågs till matchens lirare av Uefa i onsdags. Detta uppskattas inte av Manchester United som tycker att det är okänsligt. En källa i United säger: “Vi tycker att det är konstigt och en besvikelse att Uefa ger honom priset som matchens lirare efter vad som hände Luke.” Howard Webb satt i BT Sports studio under matchen och tyckte inte att Moreno spelade oschysst. (Personligen tycker jag att Webb har helt fel.) Uniteds missnöje noteras i samtliga stora engelska tidningar – till exempel Guardian, Times och Independent – så vi kan slå fast att det är Uniteds intention att markera sitt missnöje.
  • Det verkar som att James Wilson för tillfället inte är tillgänglig på lån. I ett samtal med supportrar säger Wolves huvudtränare Kenny Jackett: “Han har varit ett alternativ och vi har frågat lika mycket som alla andra. Men om han inte är tillgänglig är han inte tillgänglig för oss. Om det ändras kommer vi att kämpa, men för tillfället är han inte tillgänglig.
  • Idrottsläkaren Dr Kal Parmar diskuterar Luke Shaws skada i Guardian. Han menar att det är troligt att Shaw kommer att missa majoriteten av säsongen. Parmar menar att det finns en risk att Shaw aldrig kommer tillbaka till sitt bästa men att han har bästa möjliga förutsättningar. [Guardian]
  • Det går inte så bra för Chelsea. Lösningen? Tja, det verkar som att Jose Mourinho har förbjudit banter. [Guardian]
  • Memphis Depay blev tredje Unitedspelare att göra mål mot sin förra klubb i Europa. Tidigare har Mark Hughes (Barcelona) och Cristiano Ronaldo (Sporting) lyckats med den bedriften. [Twitter/Adam Marshall]
  • Manchester United meddelar att man går med i kampanjen 90 Minutes for Hope. Det är egentligen inga nyheter men det är först nu som det har bekräftats. Innebörden är enkel, deltagande klubbar kommer att skänka en euro per såld biljett till sin första hemmamatch i Europacupspelet under säsongen till välgörande ändamål för den pågående flyktingkrisen. [Manchester United]
  • Två U18-matcher har flyttats. Hemmamatchen mot Stoke ska nu spelas den 13 februari och hemmamatchen mot West Brom ska spelas den 23 januari. Det innebär att Uniteds juniorer får ett par spellediga veckor i slutet på oktober. Troligen innebär det att man skickar juniorerna till Slovakien, vilket man har gjort i slutet av oktober de senaste åren, men detta är inte bekräftat. [Twitter/Manchester United]
  • Ibland flyger det förbi historier av det märkliga slaget. Irländska Independent noterar Celtic har skickat brev till sina supportrar och bett dem duscha inför matcherna. Detta då supportrar har klagat på att en supporter har luktat illa. Vi lämnar den okommenterad. [Irish Independent]
  • Myndigheterna i Schweiz bekräftar idag att man har beslutat att utlämna Eugenio Figueredo till USA. Figueredo var tidigare vicepresident i Conmebol och är en av de inblandade i Fifaskandalen. [Federal Office of Justice]