Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag tror på unga spelare och har ett bra öga för talanger

Inför matchen mot Southampton passar Louis van Gaal på att berömma Southamptons akademi:

Southampton har ett väldigt bra ungdomssystem, men jag tror också på den typen av kultur. Den här klubben har alltid varit känd för att ge unga spelare en chans och vi måste fortsätta med den policyn.

Han pekar på att United startade med Shaw, Memphis och Martial i Champions League. Han pekar också på spelare som Xavi och Iniesta i Barcelona samt Muller, Alaba, Badstuber och Schweinsteiger i Bayern München. ”Kanske när jag är borta kommer Shaw eller Adnan Januzaj vara skyddare av kulturen här i Manchester United. Det kan även vara Martial, men först måste han lära sig att prata det engelska språket.

Han har självförtroende: ”Jag är en tränare som tror på unga spelare och jag tycker att jag har ett väldigt bra öga för stora talanger.

Van Gaal menar att han förmodligen inte kommer att dra nytta av satsningen på de unga, han kommer att ha hunnit lämna innan den satsningen verkligen bär frukt. Han upprepar att Januzajs framtid är i United: ”Bara för att Januzaj är ute på lån betyder det inte att han inte är en del av Manchester Uniteds framtid.” Van Gaal tycker att det var bra att Januzaj fick starta i Europa League och han gillade också att Tyler Blackett spelade för Celtic mot Ajax.

Enligt Van Gaal kommer Ryan Giggs att ta över när han lämnar United. Simon Mullock på Sunday Mirror menar dock att Pep Guardiola är på Uniteds radar. Guardiola har ännu inte förlängt med Bayern och hans kontrakt löper ut i sommar. Mullock menar att United då kan tvingas göra ett val.


Källor: Guardian, Mirror