Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – United

Efter en mardrömsstart vände United skickligt på skutan borta mot Southampton i söndags och det blev slutligen en oerhört skön 3-2-seger. De tre poängen innebar en frammarsch i tabellen där United numer infinner sig på en andraplats, två poäng bakom Manchester City.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
8,5

Var sådär utomordentligt bra som bara David De Gea kan vara. Radade upp ena reflexräddningen efter den andra och plockade tryggt inläggen som gick emot honom. Enda negativa, precis som senast, är hans spel med fötterna – saknar han Fellainis buskage att sikta på?

Matteo Darmian
5,5

Fick bära hundhuvudet för Uniteds svaga defensiv i första halvlek när Van Gaal valde att byta ut Darmian i halvtid. Hade förvisso en del problem med Tadic, men var inte mycket sämre än någon annan. Lite oroväckande att italienaren nu har två svaga matcher i rad på sitt konto.

Chris Smalling
6

Var inte lika dominant i sitt försvarsspel som han varit tidigare. Positionsmässigt höll han sig rätt allt som oftast, men förvånande att se honom förlora massa dueller. Inte på något sätt en dålig insats av Samling, men vi har blivit aningen bortskämda med hans suveräna mittbacksspel det senaste halvåret.

Daley Blind
5,5

Nej, det här var inte Blinds match. Har tidigare blivit ifrågasatt angående hur han kommer hantera tyngre anfallare som i sin position som mittback. I matchen mot Liverpool och Benteke skötte han det exemplariskt, men nu vållade Graziano Pellè holländaren allt för stora problem. Blev stundtals uppäten av den store Southampton-anfallaren.

Marcos Rojo
5

En matchotränad Rojo mot ett yrväder i Mané. Vi ska nog vara tillfreds med att den duellen inte utnyttjades flitigare av hemmalaget, för oj vilket övertag högeryttern hade. Rojos passningsspel var inte heller någon fröjd för ögat, tror Memphis hade en och annan åsikt om det. Ska Rojo göra vänsterbacksplatsen till sin under Shaws frånvaro så krävs det höjning.

Morgan Schneiderlin
7

Schneiderlins återkomst till St Mary’s slutade positivt för fransmannen. En genomgående bra match av honom där han verkligen tog kampen mot Wanyama och Ward-Prowse. Schneiderlin ville verkligen visa vad han gick för och satsade friskt i duellerna. Imponeras ständigt av hans oerhörda betydelse för laget, där han utför mycket ”skitjobb” i skymundan.

Michael Carrick
6

Michael Carricks insats denna söndag var relativt blek. Verkade ha svårt med tempot Southampton drev upp, främst första 30 minuterna. Den annars så anpassningsbara mittfältaren hamnade stundtals fel helt enkelt. Långt ifrån underkänd, men samtidigt långt ifrån Carrick-klass.

Juan Mata
6,5

Ifrågasatte Matas insats mot PSV ordentligt senast, nu ryckte han upp sig och var mer involverad. Kommer till lägen och friställer spelare, men är ändå inte riktigt i form. Vid 1-1 målet var han för obeslutsam, vilket ledde till att Yoshida kunde bryta. Känns som 3-1-målet var viktigt för spanjoren, hoppas det inbringar självförtroende till kommande matcher.

Wayne Rooney
5,5

Börjar på allvar bli orolig för Wayne Rooney. Vad har hänt med honom? Jobbar förvisso frekvent både defensivt och offensivt, det ska vi inte ta ifrån honom. Däremot saknas den kreative och genombrottsvillige kaptenen som borrar ner huvudet och bara kör, han som gör assist och dunkar in bollar i nättaket. Någon som sett till honom?

Memphis Depay
7

Med Memphis i laget kan precis vad som helst hända och det gillas skarpt, någon som älskar att bryta mönster. Stundtals springer han in i sin ytterback och tappar boll, men han försöker allt som oftast på nytt om och om igen. Tillslut blir det en farlig chans, alternativt mål. I söndags blev det mål när han skickligt vände bort Fonte och pricksköt stolpen, returen placerade sedan Mata in.

Anthony Martial
8,5

Anthony Martial! Grabben var ta mig tusan briljant. Han är oerhört snabb, teknisk, smart och hungrig på att göra mål – precis vad en anfallare ska vara. Visar upp en oerhörd kyla i avslutningssituationerna. Spelar moget och rutinerat, tänker främst på situationerna i andra halvlek där han får med sig två fina frisparkslägen. I nuläget är han precis den anfallsspets vi suktat efter.

Antonio Valencia
6

Inbytt ’45. Ersatte Darmian i halvtid och gjorde det bra som högerback. Följde i sedvanlig ordning med i anfallen och hade relativt bra koll defensivt, där hans snabbhet blev välbehövlig för att stänga ner Southamptons inlägg.

Bastian Schweinsteiger
7

Inbyt ’60. Blev ett lyft centralt när Bastian äntrade planen. Är viktig i uppbyggnadsfasen där han får ordning på laget. Fin framspelning till Memphis vid 3-1-målet.

Paddy McNair
N/A

Inbytt ’69. Minns främst hans vilja offensivt när han tuggar sig igenom en helplan i maxfart. Spelar med gott självförtroende trots den skrala speltiden så här långt denna säsong. Hade det dock tufft när Southampton pressade på i slutminuterna.