Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Ipswich Town 3-0

United tog en komfortabel seger mot Ipswich och avancerade vidare till nästa omgång av Capital One Cup. Målen gjordes av Wayne Rooney, Andreas Pereira och Anthony Martial.

Embed from Getty Images

Senast lagen möttes på Old Trafford var säsongen 2001/2002 då United vann matchen komfortabelt med 4 mål mot 0. Tre av målen kom från vårat grannland Norge i form av en dubbel via Ole Gunnar Solskjaer samt ett av Ronny Johnsen och ytterligare ett via Andy Cole. I motståndarlaget spelade då bland annat Titus Bramble, vilket till viss del förklarar slutresultatet, Matt Holland, Finidi George och Martin Stewart på topp som hade ett par väldigt målrika säsonger.

För att motverka ett tidigt uttåg och förnedring likt föregående säsong valde van Gaal att denna afton starta med en stark elva. De Gea i målet med Valencia, Smalling, Blind och Young framför sig. Bastian Schweinsteiger tillsammans med Ander Herrera på centralt mittfält. Mata, Fellaini och glädjande nog en start och debut i a-laget för Andreas Pereira bakom Rooney på topp. Sammanlagt sex förändringar ur laget som vann i söndags mot Southampton.

Embed from Getty Images

Sex stycken ändringar var ingenting jämfört med vad Mick McCarthy valde att göra med sitt lag. Samtliga spelare som spelade oavgjort mot Birmingham i helgen byttes ut mot en helt ny elva, kvällen till ära. Detta gjorde irländaren även när han ledde ut ett reservbetonat Wolverhampton på Old Trafford för ett par år sedan, då undertecknad var på plats och fick se Obertan o co. vinna enkelt med 3-0.

Matchen

Matchbilden större delen av första halvleken var som ofta tidigare denna säsong en dominans från United men utan egentlig effekt. De tillfällen när anfallen startade snabbt genom t.ex. Mata/Herrera så stannade spelet ändå in på sista tredje delen då bollen passades tillbaka eller sidled återigen. Laget och anfallsspelet saknar en anfallare med fart och möjlighet att kunna sticka i djupled som Martial, bland annat, erbjuder.

Efter massor av passningar fram och tillbaka utan att lyckas penetrera sig genom ett lågt sittande Ipswich bestämde sig Daley Blind för att använda sin förmåga att slå långt. Hans suveräna crossboll fram till Rooney resulterade i 1-0 och kaptenen fick göra ett efterlängtat mål.

Embed from Getty Images

Kan man endast använda sig av Rooney i inhemska cuper och möten mot belgiska ligautmanare? Än så länge tycks det endast vara där kaptenen klarar av att prestera på tillräcklig och någorlunda godkänd nivå. Med detta skrivet, med viss syrlighet, skall det nämnas att han tog hand om bollen från Blind på ett bra sätt och avslutade väl i närkamp med försvarare. Mer sådant och det ofta, tack!

Kvällens ytterbackar, Young och Valencia, fick båda två stora ytor att utnyttja av då Ipswich försvarade ganska tätt och tillät United använda kanterna. Kanske medvetna om att dessa två herrar ej har förmågan att leverera kvalitativa inlägg till de andra inne i boxen.

Andra halvleken inleddes med viss press från bortalaget som skapade ett par halvfarliga chanser medan United såg lite sega och inte på hugget efter halvtidsvilan. Istället för dumt baklängesmål tog United tillbaka greppet om matchen och började åter dominera tillställningen.

Embed from Getty Images

2-0 kom via en mycket delikat frispark från Andreas Pereira som äntligen fick chansen att visa upp sig på riktigt i a-laget. Väl värd sin chans efter finfin säsong i reservlaget föregående säsong och en imponerande försäsong i USA. Hoppas att målet och en i övrigt godkänd insats kan ge fler chanser, även i vissa ligamatcher.

Efter dryga 70 minuters spel genomfördes dubbelbyte då Mata och Smalling hade spelat färdigt och Martial samt Jones kom in. Phil Jones som ännu inte spelat denna säsong och nu var tillbaka efter tid utanför laget på grund av blodpropp. Även Memphis fick en stund på planen när han i matchminut 80 bytte av Wayne Rooney.

Embed from Getty Images

Anthony Martial gjorde i slutminuterna återigen det som vi numera har vant oss att se honom göra, nämigen mål! Avslutet ännu en gång en kontrollerad och lugn smekning med högerfoten och bollen in i bortre hörnet. Ynglingen kan knappast ha drömt om en bättre start i sin karriär som Unitedspelare. Fortsätt såhär!

Värt att notera i övrigt från matchen var att Bastian Schweinsteiger spelade hela matchen vilket öppnar för att Michael Carrick startar mot Sunderland på lördag, troligtvis ihop med Schneiderlin. Även Memphis och Martial väntas starta om inte van Gaal har andra funderingar. Stora frågetecknet är hur ytterbackssituationen hanteras då Smalling och Blind bör fortsätta tillsammans, Rojo är skadad och Darmian sviktat lite på sistone. Återstår att se, men avancemanget  i ligacupen är i och med segern ikväll ett faktum.

Resultat

Manchester United3
Ipswich Town0

Matchinformation

Turnering: Football League Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 23 september 2015, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 56 607
Domare: Simon Hooper (assisterande: Dwyer, Wright; fjärde: Boyeson)

Matchhändelser

23Wayne Rooney
Assist: Blind
1-0
60Andreas Pereira2-0
84Jonathan Parr
90+2Anthony Martial
Assist: Memphis
3-0

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Blind, Young
Schweinsteiger, Herrera
Mata, Fellaini, Pereira
Rooney
Jones för Darmian (70)
Martial för Carrick (70)
Memphis för Rojo (81)
Avbytare: Romero, Carrick, Schneiderlin, Darmian

Ipswich Town

Bialkowski
Emmanuel, Yorwerth, Malarczyk, Parr
Bru, Coke, Tabb, Oar
McGoldrick
Murphy
Pitman för Murphy (61)
Sears för McGoldrick (61)
Toure för Tabb (75)
Avbytare: Crowe, Chambers, Maitland-Niles, Kenlock