Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Shaw är väldigt positiv

Louis van Gaal har idag pratat med media och med MUTV inför morgondagens match mot Sunderland.

  • Skadeläget: Rojo, McNair och Shaw är fortfarande skadade. I övrigt vill Van Gaal se hur spelarna återhämtar sig efter matchen mot Ipswich. ”Hittills vet jag inte hur jag kommer att formera startelvan.
  • Om Luke Shaw: Van Gaal pratade med Shaw igår kväll. ”Han var väldigt positiv, vilket är otroligt för mig. Det är väldigt bra signaler. Vi har redan börjat rehabiliteringen. Han kommer att besökas hemma för den första omgången av elektronisk muskelstimulans. Så jag tycker att det är väldigt bra.
  • Bättre start i år: I varje liga är ett genomsnitt på två poäng ett högt genomsnitt.
  • Om truppen: Han var inte orolig för truppen även om den var kritiserad i media.
  • Om Martial: Han bor fortfarande på hotell och är i första fasen av anpassningen. Kanske blir det annorlunda när han flyttar in i ett hus eller en lägenhet. Martials fina inledning handlar om lite tur, om hans kvalitet och om lagkamraterna. Hans kvaliteter har passat bra mot Liverpool och Ipswich, som var tvungna att anfalla. ”Men huvudsaken är hans kvalitet. […] Det vi har sett hittills är att han kan göra det.” Han är en öppen spelare som lyssnar och är fokuserad, han är lätt att träna.
  • Lagspel:Jag tycker att Manchester United spelar som ett lag, kanske mer än andra lag.
  • Om Wilson: Han behöver spela. Men lagets intresse är större än individens intresse. Kanske väntar man till december och ser hur situationen är. Längre fram kommer Van Gaal kanske rotera mer. Wilson är den naturliga ersättaren till Martial.
  • Om Advocaat: ”Jag sympatiserar med personen, inte positionen. [….] Dick Advocaat är en vän till mig. […] Vi ringer varandra. […] Jag hoppas att Sunderland ska vinna alla matcher, förutom mot United.

Tolkat via livestream. Skadeläget och informationen om Shaw via Manutd.com.