Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion: Van Gaal, Carrick och Wenger om den hemska matchen i London

Manchester United går på landslagsuppehåll efter en blytung förlust mot Arsenal. Louis van Gaal gillar inte att det är så lång tid till nästa match:

Min största oro är att spelarna flyger ut från London, eftersom de måste åka till sina landslag, så vi kan inte förbereda för matchen mot Everton. […] Vi kan inte träna för de kommer tillbaka på onsdag och torsdag. […] Före förra landslagsuppehållet förlorade vi mot Swansea City, men vi vann mot Liverpool efter det, så vi kan göra det. Men idag var en chock för mig.

Annars var Van Gaal inte alls nöjd med Uniteds insats: “Jag förväntade mig inte det, jag var överraskad. Inget utförande av vår matchplan, ingen vilja att vinna. […] När du ger ett lag som Arsenal så mycket utrymme att spela fotboll vet du att du ska förlora. Vi hade förberett oss på det sättet, att spela mer kompakt men inte förlora vår aggression. Det var otroligt för mig och en stor besvikelse.

Michael Carrick var förstås heller inte nöjd: “Vi startade helt enkelt inte tillräckligt bra, eller tillräckligt snabbt, och släppte in mål. När du släpper in mål på den här nivån blir det svårt att komma tillbaka. […] Vi är bittert besvikna och kommer antagligen gräma oss över det de kommande veckorna. […] Det är en motgång men vi är fortfarande däruppe. […] Jag hoppas att det är en engångsföreteelse, då det inte har funnits några tecken på det på sistone.

Om det varit missnöje i Unitedlägret var Arsene Wenger förstås på bättre humör: “Överlag var det en övertygande insats. […] Alla var väldigt bra idag. Alexis var dessutom väldigt effektiv. […] Att vinna en stormatch är alltid ett uttalande. Vi är med i det, vi är två poäng bakom serieledarna.


Källor: Manutd.com, 2, Arsenal.com

Res med oss till Manchester!