Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex: Moyes var rätt val, men det kunde ha varit Giggs

På söndag kväll, 22.30, visas dokumentären Sir Alex Ferguson: Secrets of Success på BBC One. Kan ni se den så ska ni givetvis göra det! Redan nu har media fått se dokumentären och delar av innehållet har läckt ut.

Ferguson tycker inte att United gjorde ett misstag då man valde David Moyes: ”Jag tycker inte att vi gjorde ett misstag över huvud taget. Jag tycker att vi valde en bra fotbollsman, som gjorde ett fantastiskt arbete i Everton i elva år. Vi valde rätt man. Tyvärr fungerade det inte för David.

Ferguson upprepar att många av de som hade kunnat vara aktuella, som Guardiola, Mourinho, Klopp, Ancelotti och Van Gaal inte var tillgängliga då.

Mer intressant är att Ferguson antyder att Ryan Giggs kunde ha tagit över som manager, om han bara hade slutat som spelare några år tidigare: ”Om Ryan Giggs hade slutat för sex eller sju år sedan, säg att han slutade vid 35, då är det ganska troligt att jag hade gjort honom till min assisterande manager. Och det är ganska troligt att han kunde ha klivit rätt in i jobbet, med erfarenheten av att vara assisterande manager till mig, som han gör när han hjälper Louis van Gaal för tillfället. Men jag skulle aldrig be en spelare att sluta.

På tal om BBC och dokumentärer så sändes igår dokumentären Rooney: The Man Behind the Goals. Jag har inte sett den än men kritiken har varit nästan enbart positiv och dokumentären ska ge en unik inblick i Wayne Rooneys liv. Har ni möjligheten att se den så gör det!

Läs mer på Mirror.