Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – city

Embed from Getty Images

Trots ett massivt spelmässigt övertag för Manchester United så lyckades man inte få med sig mer än en poäng från derbyt i söndags. Matchen var väldigt fattig på målchanser och närmast ett avgörande var Jesse Lingard när denne skarvade Martials lyftning i ribban. Här följer spelarbetygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Stod mer eller mindre sysslolös under hela matchen. Bra med fötterna, vilket han fick en hel del användning av.

Antonio Valencia
6,5

Utbytt 81´. Bra i defensiven men, med undantag av första tio, väldigt anonym framåt.

Phil Jones
8

I mitt tycke så var Jones en fröjd att se och han spelade med stort självförtroende. Det bör dock nämnas att han och mittbackskollegan har stått inför betydligt svårare uppgifter förut.

Chris Smalling
7,5

Mycket stabil även han. Var även involverad framåt vid ett par fasta situationer och var inte jättelångt ifrån att bli både målskytt på egen hand och framspelare till ett.

Marcos Rojo
6,5

Ungefär som kollegan ute till höger. Värt ett omnämnande är även hans kraftfulla brytning vid mittlinjen, som blev en passning fram till en fristående Herrera. En utrusande Hart gjorde dock att vi inte kan bokföra Rojo för en assist.

Morgan Schneiderlin
7,5

Varnad. Kontrollerade mittfältet och höll en hög kvalitet på passningspelet. Var därtill även mycket rörlig.

Bastian Schweinsteiger
7

Utbytt 75´. Även Bastian var bra i passningsspelet, något som märktes extra tydligt efter hans utträde då kvaliteten blev något sämre.

Juan Mata
6

Utbytt 67´. Varnad. Försökte stundtals med one-touch-spel och löpningar utan boll, men på det stora hela så skedde detta för sällan.

Ander Herrera
6

Gör en helt okej arbetsinsats, men jag eftersöker mer kreativitet från en spelare i den positionen.

Anthony Martial
7,5

Här har vi kreativitet och snabbhet så att det räcker och blir över, men Martial var alldeles för ensam och city lyckades hantera honom genom understöd. United saknade tyngd framåt, vilket gjorde att man inte fick ”betalt” för Martials fina insats.

Wayne Rooney
6

Visar vilja genom att kämpa och slita för sitt lag, men var samtidigt en av anledningarna till att United kändes ofarliga framåt. Anledningen härleder jag delvis till att Rooney ofta faller nedåt i banan för att delta i speluppbyggnaden, vilket gör att United saknar spelare i straffområdet när det väl börjar bli dags att spela in bollen där.

Inhoppare

Jesse Lingard
n/a

Inbytt 67´. Gjorde ett piggt intryck och var mycket nära att bli matchhjälte genom sin volleyskarv som tog i ribban.

Marouane Fellaini
n/a

Inbytt 75´. Bidrog med sin kompetens som bollhållare, men är inte lika bra på att vara spelbar och är många hack bakom Schweinsteiger när det kommer till passningsspelet, vilket märktes under matchens slutskede. Jag ser honom hellre längre fram i banan så att United kan nyttja hans fysik för att låsa fast bollen.

Matteo Darmian
n/a

Inbytt 81´. Gjorde inte bort sig bakåt och hann i övrigt inte påverka spelet nämnvärt.