Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Middlesbrough

Embed from Getty Images
Knappt ett dygn har gått sen gårdagens tama insats. Hoppas Van Gaal och truppen börjar rannsaka sig själva, om inte annat får de lite ris här i spelarbetygen.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero
6

Gjorde en bra match där han stod för flertalet fina räddningar. Räddningen på Downings distansskott och frilägesräddningen i 90:e sticker ut. Hemåtpasset från Blind där han nonchalant satte ut sin högerfot sticker i allra högsta grad också ut.

Matteo Darmian
6

Italienaren var revanschsugen och trummade på längs högerkanten så länge han orkade. Dessvärre gjorde sig den skrala speltiden under den sista tiden sig påmind en bit in i andra halvlek, då blev överlappningarna allt färre och när han väl gav sig framåt fick Lingard ta hemjobbet. Överlag en godkänd insats

Chris Smalling
6

Nästintill felfri defensivt, som vanligt numer. Något som däremot är skrämmande är hur extremt dåliga fötter Chris stundtals släpar omkring på. Från ingenstans kan han i uppspelsfasen kan han opressad dra en långboll upp på läktaren. Men så länge han sköter sin defensiv är han förlåten.

Daley Blind
5

Nej du Blind, det här var ingen match att minnas och berätta för framtida generationer. Det bortdömda självmålet är förstås helt oförklarligt, men vilket avslut det var! Hörnvarianten där han var inblandad var inte alls lyckosam. Defensivt blev han stundtals räddad av Smalling.

Marcos Rojo
5,5

Rojo stod för en stabil defensiv insats, men det räcker inte så i ett cupmöte mot ett Championship-lag. Offensivt kom han inte alls till sin rätta, blev stillastående och slog missriktade inlägg. Rojo har varit väldigt upp och ner efter sin comeback, måste höja sin lägstanivå om han ska bli ett namn i Uniteds startelva.

Marouane Fellaini
6

Stundtals visade belgaren vägen med sitt spel. Hade ett bra passningsspel och tog rejäla löpningar när han släppte bollen för att öppna ytor. Tyvärr hamnade han fel i position i vår offensiv, han fick bollen när det skulle gå undan vid kontring och det var han som tog distansskott. Fellaini ska låta andra sköta det och istället lägga fokus på att ta sig in i straffområdet. För det blir oroligt när han väl tar sig in och stångas med motståndarnas mittbackar.

Michael Carrick
5,5

Carrick är inte längre vad han var för bara ett halvår sen. Konkurrensen verkar bidragit åt det negativa hållet. Har förvisso alltid varit trögstartad på hösten, men det gör sig mer uppenbart nu än tidigare. Föll in i motståndarlagets tempo och tappade boll i lägen där man är bortskämd med en trygg Michael Carrick. Blixtrade till någon gång med några öppnande passningar. Hade på känn att han skulle bränna sin straff, det var en sån dag.

Jesse Lingard
6,5

Var en av de drivande i vår offensiv. Har verkligen tagit sig tillbaks och gjort sig ett namn efter fjolårets skada, vilket många inte trodde. Var för andra matchen i rad centimetrar från att bli matchhjälte. Avslutet i målramen på tilläggstid i andra halvlek gjorde ont i själen. Borde blivit utvisad i början av första halvlek efter en feg satsning på Leadbitter.

Andreas Pereira
6,5

Imponeras av Pereiras driv, påminner starkt om Ander Herrera när han hamnade djupt ner i plan. Enligt mitt tycke hamnade han för djupt ner i plan, för vi tappade hans kreativitet i den sista tredjedelen. En spelare som bör få mer och mer speltid framöver. Iskall straff i straffläggningen.

Memphis Depay
4,5

Nej, nej, nej! Formen är helt under isen och det märks på Memphis attityd. Frustrerad överarbetar han situationerna istället för att spela lätt. Hade tendenser i början av andra halvlek, men det rann ut i sanden och hans sista kvart på planen var en bedrövlig syn. Gnällde och gav upp på förhand. Tänker främst på när han fick en passning på vänsterkanten som han på ett tillslag skickade rätt in i banan utan att ens titta upp. Vad har egentligen hänt bakom ridån som vi supportrar inte får ta del av?

James Wilson
5,5

Stackars Wilson. Fick chansen från start, men kroppen höll inte och han fick utgå redan i paus med någon form av skada. Enormt löpvillig och blir inte statiskt som ensam anfallare ifall han inte får bollen. Hade det tuffare fysiskt mot ett samspelt bortaförsvar. Bara hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att han får chansen att visa upp sig snart igen

Wayne Rooney
5

Inbytt ’45. En dag på Wayne Rooneys jobb. Tänkt vad många som velat ha hans arbetsroll; kapten i United, ohotad etta i anfallet och en rejäl lönecheck på det. Lika tam som vanligt, man tar numer för givet att det inte blir något målfyrverkeri eller ens några farligheter med Rooney som ensam anfallare. Det här är inte bra. Var till hans tröst faktiskt en smula bättre än de senaste matcherna, men det säger inte så mycket.

Ashley Young
5,5

Inbyt ’61. Inbytt som vänsterback, där han skötte försvaret hyfsat okej. Offensiven fyllde han på i som vanligt, men inläggen höll inte den precision som krävdes.

Anthony Martial
6,5

Inbytt ’71. Ska det hända något i Manchester United denna säsong så är det i denna killen. Blev plötsligt fart på anfallen med Martial på planen, visar högt självförtroende och hittar alltid luckor att ta sig fram igenom. Hade två jättelägen att bli hjälte på, men avslutet när han drev igenom hela Boros backlinje kom en sekvens för sent. Slängnicken funkade mot CSKA, denna gång var den oerhört misstajmad.