Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Herrera, Jones är ute, Schweinsteiger är tillgänglig

Manchester United säkrar en plats i Champions Leagues slutspel om man vinner mot PSV Eindhoven på Old Trafford imorgon. Louis van Gaal höll presskonferens tillsammans med Daley Blind inför matchen. Här följer en sammanfattning.

Louis van Gaal:

 • Om skadeläget: ”Vi har fem skadade spelare.” Shaw och Valencia är borta sedan tidigare. Carrick är fortfarande otillgänglig, liksom Jones och Herrera som gick sönder i lördags. Övriga spelare är tillgängliga.
 • Om Schweinsteiger: Han tränade inte för att han behövde en dags vila. ”Men det betyder inte att han inte kan spela.
 • Om Rooney: Det är inte automatiskt att han går rakt in i laget. Van Gaal jämför de tillgängliga spelarna och hur de tränar. Det gäller framför allt Fellaini, Martial och Rooney som var borta senast, de måste visa att de är i speldugligt skick. ”[Rooney] måste visa sin fitness, sedan har han sina privilegier.
 • Om första matchen: Det var en besvikelse. Inte bara för förlusten i matchen men också för förlusten av Luke Shaw.
 • Om Memphis: Det handlar inte om att prestera i en match utan över tid. De som passar bäst in i matchplanen får spela. I systemet vi hade i lördags hade han mer frihet och spelare som Memphis kan prestera bättre då. Det är logiskt att han tröttnade i andra halvlek.
 • Om balans: Inför den här säsongen har United bättre balans än förra säsongen men Van Gaal tycker fortfarande att balansen behöver förbättras ytterligare. Han pekar återigen på behovet av snabba yttrar.
 • Om George Best: ”Alla spelare i min ålder har sett honom spela. […] Han hade ett stort bidrag till Manchester United. Jag hade också privilegiet att spela mot honom. Det är en fråga för en quiz, jag säger inte vilken match det var. Jag vann med mitt lag.
 • Om Arjen Robben: Inga kommentarer. Van Gaal hävdar också att han inte har sagt att det är öppna dörrar för Cristiano Ronaldo utan att det är media som har vantolkat.
 • Om Shaw: Det är fortfarande för tidigt att säga. Han har en ny undersökning snart och då får vi fler besked. Han har nu fått fyra dagars ledigt då han var trött på den dagliga rutinen.
 • Hemmafördel? En fullsatt arena är den största inspirationen men vissa spelare känner mer press. ”Det är en fantastisk atmosfär på Theatre of Dreams”.
 • Om Hector Moreno: Spelarna kommer inte att vara ute efter revansch. Det kommer inte att vara en fråga. ”Det var inte hans mening, i fotboll kan det hända.
 • Om PSV: ”Jag tycker att PSV alltid är ett mycket svårt lag att besegra. Som en manager har jag alltid den erfarenheten.” Van Gaal vann alltid mot Feyenoord men hade alltid svårt mot PSV. Efter en dålig match i helgen kommer de att vara laddade nu.

Daley Blind:

 • Tråkig fotboll? Ibland gjorde vi inte så många mål men vi skapade ändå många chanser.
 • Om matchen i Holland:Vi måste spela bollen snabbare med högre tempo. Vi skapade chanser där men avslutade inte. Våra tankar var hos Luke Shaw efter matchen. Vi spelade ingen dålig match men vill ta revansch nu.
 • Om Old Trafford:Det är en otrolig atmosfär. Champions League-kvällar är alltid annorlunda. […] Det är en otrolig känsla att gå in på planen.

Tolkat via livestream.