Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Independent: Swansea vill ha Giggs som manager

Swansea har i veckan sparkat sin manager Garry Monk. Nu rapporterar Mark Ogden i Independent att den walesiska klubben avser att undersöka om Ryan Giggs är villig att ta över som ny manager i klubben.

Swansea ska vara bestämda att undersöka alla möjliga namn innan man fattar ett beslut. Giggs skulle dock passa in i den önskade profilen på en ung manager som föredrar offensiv fotboll.

Den förre Swanseamanagern Brendan Rodgers (oklart om han har haft något jobb sedan han lämnade Swansea…) och Wales förbundskapten Chris Coleman ska meddelat att de inte är intresserade. Listan på kandidater ska dock vara lång och den senaste kandidaten som har diskuterats är Avram Grant, som emellertid inte passar in i den föredragna profilen.

Det ses som en utmaning för Swansea att övertyga Giggs om att ta jobbet. Men Giggs torde också vara medveten om att hans möjligheter att en dag ta över Manchester United skulle öka med en framgångsrik period som manager.