Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Schneiderlin tillbaka men nio spelare ute

Efter veckans misär i Champions League är det nu tillbaka till Premier League-fotbollen. Ett skadedrabbat Manchester United åker imorgon till Bournemouth, som också har mängder av skador. Louis van Gaal har precis hållit sin presskonferens inför matchen.

  • Skadeläget: Med Bastian Schweinsteiger saknar United nio spelare till matchen mot Bournemouth. Den enda tidigare skadade spelaren som är tillgänglig igen är Morgan Schneiderlin. Smalling, Herrera och Darmian är i fas för comeback före jul.
  • Tvivel? ”Nej, jag har inga tvivel. Du kan vinna och förlora i sport. Du måste acceptera det. […] Jag jobbar väldigt hårt, mina spelare jobbar väldigt hårt.
  • Svårare än tidigare jobb? ”Jag tycker att alla jobb är svåra, när du är manager för den här typen av jobb. […] Skillnaden är klubbens struktur, spelarna i klubben och klubbens kultur. […] Man måste göra bra resultat och gå framåt.
  • Är spelet och resultaten acceptabla?Vi måste acceptera, oavsett om man vill eller inte. Man kan inte ändra det. Man måste alltid analysera sättet. Då kan man också se att det var många positiva saker. När du inte ser det är det inte mitt problem. […] Jag vill inte försvara mig själv. […] Man kan inte jämföra med historien. […] Jag fick ett uppdrag att vinna en titel när det är möjligt.
  • Ryan Giggs och Swansea?Först måste jag prata med Ryan Giggs, om det är sant. Då tror jag han kommer till mig. Jag läser aldrig tidningarna och tror att det är sanningen, jag är ledsen. Jag kan inte prata om ’om’.
  • Europa League? Van Gaal vill inte veta av att det är ”bara Europa League”. ”För mig är det en stor turnering och inte så enkel att vinna.

Tolkat via livestream. Skadeläget via @ManUtd