Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Ni lever i dåtiden

De säger att en klubb som Manchester United måste vinna. Det är det förflutna. Du måste analysera klubben nu. Nu har vi många klubbar till som har pengar, också strukturen och kan vinna något,” säger Louis van Gaal.

Managern håller med om att det är meningen att han ska göra skillnad: ”När du säger att jag anställdes för att göra skillnad har du rätt. Jag tycker inte att det är så [helt och hållet], jag kan göra skillnad, i taktik och allting. Men jag kan inte göra mål.

Han menar att det är svårare nu (allting är alltid svårt för Van Gaal): ”Nästa år har alla klubbarna i Premier League en budget som är större än de flesta i Europa. Det gör en stor skillnad. Varje klubb kan också köpa en spelare. Du tänker att Manchester United har massor av pengar, det är sant. Men andra klubbar frågar efter mer från oss än Bournemouth.

Skillnaden är inte så stor längre. Det visar sig varje vecka. Bottenlagen kan slå topplagen. Det finns ingen annan liga där det händer så ofta som det gör i Premier League. Det är väldigt svårt för en Premier League-klubb att matcha med de andra ligorna i Champions League. Det var inte så enkelt för all klubbarna att kvalificera sig.

Han fick också prata lite om dagens motståndare Bournemouth: ”Inom två dagar måste vi besegra Bournemouth [för det är två dagar mellan tisdag och lördag numer, red. anm.]. Det är väldigt svårt. Bournemouth spelar väldigt positivt, de pressar mycket, jobbar väldigt hårt som ett lag. Att vinna mot dem kommer att bli väldigt svårt. Men vi kan vinna mot dem.


Citat: Guardian