Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: Stora förändringar i akademin och ny arena vid Old Trafford

De engelska tidningarna – däribland Guardian, Independent och Manchester Evening News – rapporterar på onsdagskvällen att Manchester United planerar stora förändringar för klubbens akademi. En av de diskuterade förändringarna är att bygga en ny arena för akademin. Den tilltänkta arenan skulle i så fall ligga vid Old Trafford och ha plats för 5000 till 10000 åskådare.

Manchester city har en liknande akademiarena vid City of Manchester Stadium och att citys akademi idag anses vara bättre än Uniteds är en av förklaringarna till de tänkta förändringarna. United har nu en svit på 3770 matcher med en akademispelare i matchtruppen och när det kommer till att ge spelare chansen i a-laget är United fortfarande bättre än city. Sedan Louis van Gaal tog över har sju produkter ur akademin debuterat i a-laget medan city under samma period bara har tre debutanter från akademin.

United har fortfarande inte ersatt Brian McClair, som lämnade för en position hos det skotska fotbollsförbundet efter förra säsongen. De planerade förändringarna ska vara en av anledningarna till det. Enligt Guardian kommer United presentera en lösning där McClair ersätts av två personer, en med strategiskt ansvar och en som övervakar tränarna i klubben. Independent menar att United är redo att ge Nicky Butt rollen som fotbollsansvarig i akademin med en administrativ roll för sekreteraren John Alexander medan John Murtough (idag head of elite performance i klubben) också förväntas få en roll.

Vidare ska United överväga att gå över till heltidsanställda ungdomstränare och scouter.

En åtgärd som redan är klar är att Nicky Butt och Ryan Giggs numer träffar tilltänkta spelare och deras föräldrar.