Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United – Norwich 1-2: Krisen fortsätter

Embed from Getty Images

Bournemouth var åsidosatt, nu skulle vi köra över Norwich på hemmaplan. Detta Norwich som vunnit en match på sina tio senaste försök och detta mot Swansea som sjunkit som en sten i tabellen. Detta Norwich som befann sig på 18:e plats i Premier League. Detta Norwich som är nykomlingar. Detta… Nej, ni förstår.

Känner vi igen spelet? Total dominans i bollinnehav men ofantligt harmlöst när bollen kommer fram mot motståndarnas straffområde. Detta frustrerande spel präglade första halvlek där United var klasser bättre men ändå går till halvtidsvila med ett 0-1-underläge. Det slutar liksom förvåna, det har blivit en vana. Det tråkiga är att defensiven blivit ihålig de senaste veckorna vilket betyder ett ökat intag av nollpoängare.

Juan Mata och Wayne Rooney var heta till en inledning och det var dessa herrar som agerade kreatörer omkring Norwich försvar. Anthony Martial försökte utmana Martin Olsson gång på gång, men Olssons snabbhet matchade vår golden boy. Fellaini var en annan herre som var inblandad i en del. Belgaren letade sig i sedvanlig ordning framåt i banan och fanns i straffområdet när bollen närmade sig detsamma.

Embed from Getty Images
Wayne Rooney var tillbaks och lyckades omedelbart göra mål, tro det eller ej, men han blev korrekt avvinkad för offside. Annars var det förvånansvärt få chanser som skapades. Eller chanser skapades men Uniteds killerinstinkt är helt obefintlig när det doftar målchans. Spelarna verkar inte sugna på att göra mål ens. De läser inspel och skarvar för sent och när skottläge väl finns tas en extra touch och målchansen försvinner.

Det brukar straffa sig när man inte sätter målchanserna, det gjorde det även strax innan halvtidspausen. Via en omställning lyckas Norwich på något märkligt sätt göra 0-1. Felbeslut och dålighet präglar det målet med United-ögon sett. Phil Jones tvekar i en duell, vilken han ändå ger sig in i och förlorar. Bollen petas fram till Jerome som ser en desperat Ashley Young glida förbi både honom och boll vilket gav öppen gata mot David De Gea. Jerome avslutar tamt men ändå lyckas inte De Gea ta bollen och ledningen för bortalaget var ett faktum.

Andra halvlek inleddes precis som den första med kraftigt United-innehav av boll. Spelarna verkade revanschsugna. Knappt tio minuter senare sänkte Norwich det sköra skeppet än mer. Phil Jones stötte återigen bort sig efter bolltapp av Wayne Rooney. Ashley Young täppte inte till luckan som skapades och Tettey rann igenom och kunde tåa in 0-2. Spelarna drabbades för några minuter av ett chocktillstånd där de var oförmögna att hantera en fotboll.

Embed from Getty Images
Hoppet tändes när publiken sjöng igång laget och spelarna insåg plötsligt att det här resultatet inte var okej. Efter en rad hoppfulla anfall med inspel som runnit ut i sanden kom tillslut ett inspel som Rooney knoppade vidare till Martial. Martial susade och skottfintade innan han tillslut smällde upp bollen i nättaket. Distinkt och inga krusiduller, så ska man hantera ett läge i straffområdet.

Plötsligt hade United kontakt och den nyinbytte Ander Herrera drev upp tempot så gott han kunde från sin centrala position. Men då återkommer vi till killerinstinkten som är obefintlig. De offrar sig inte och de tror framförallt inte på sig själva när lägena dyker upp. Juan Mata hade en frispark som var välriktad men alldeles för lös. Bästa läget fick dock Chris Smalling i slutet av matchen när han frispelades av nyss nämnde Juan Mata. Nickskarven mot mål var dock extremt oriktad och bollen passerade fel sida av målstolpen med en meters marginal.

Embed from Getty Images
Det blev inte mer än så. Manchester United är ett lag i spillror och har så varit under ett par veckor. Louis Van Gaal har med all förmodan satt sin sista fot på Old Trafford, vore oerhört märkligt annars. Spelarna behöver ny energi, de behöver få självförtroende och de behöver en manager som kan vända denna pinsamma trend.

Resultat

Manchester United 1
Norwich City 2

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Lördagen den 19 december 2015, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 320
Domare: Michael Oliver
• assisterande: Beswick, West
• fjärde: Scott

Matchhändelser

27Gary O’Neil
38Cameron Jerome0-1
52Robbie Brady
54Alexander Tettey0-2
66Anthony Martial
Assist: Rooney
1-2

Manchester United

De Gea
Young, Jones, Smalling, Blind
Carrick, Fellaini
Martial, Mata, Memphis
Rooney

Herrera för Fellaini (60)

Avbytare: Romero, Schneiderlin, Varela, McNair, Borthwick-Jackson, Pereira

Norwich City

Rudd
Martin, Bennett, Bassong, Olsson
O’Neil, Tettey
Redmond, Hoolahan, Brady
Jerome

Howson för Hoolahan (65)
Mulumbu för O’Neil (86)

Avbytare: Ruddy, Whittaker, Dorrans, Odidja-Ofoe